Ščit za stres

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Vsakdo si zasluži razvajanje, ne le otroci. Hudomušno, a pravilno mišljeno. Kaj si odrasla oseba sploh še privošči? Vsakdanji delovni ritem na relaciji služba–dom se nam je zažrl v življenje, da vse bolj pozabljamo nase. Stvari so postale pomembnejše od nas. Saj še avto bolj negujemo kot sebe! Vzklik, ki ni daleč od resnice …

Ljudem je težko približati velnes, ker večina takoj pomisli na luksuz, za katerega imajo preskromne denarnice, na razvajanje, ki ga trenutno ne potrebujejo … Vendar je resnica drugačna, bolj dostopna, zato pa velneški centri ne samevajo. Lahko rečemo, da so vsi dobro obiskani, da ima večina dobro ponudbo in prijeten ambient.

Če se sprašujete, kje jih najdemo, je najbolj pogost odgovor, da po hotelih. Skoraj vsi boljši hoteli so kot dodatno ponudbo za svoje goste nekatere prostore preuredili v velneške centre. Seveda pa obstajajo tudi povsem samostojni centri, ki so nastali zgolj z namenom velnesa, brez nočitev oziroma vsega drugega, kar ponujajo hoteli.


ni podpisa
ni podpisa

Prednosti velnesa

Če ste pomislili, da sta velnes in fitnes center brata, se niste veliko zmotili, a vseeno ste se. Fitnes je še vedno namenjen predvsem vzdrževanju telesne kondicije, velnes pa ima veliko bolj razširjeno ponudbo. Dober velneški center ima bazene, masažne salone, savne, pedikerje, manikerje, osebne trenerje, prostor za popoln "odklop od sveta", zdravo prehrano in predvsem prijazno osebje, ki v njem dela. Velneški center je zbirališče prijaznih ljudi! Tako mu pravijo obiskovalci. In to tudi drži. Prijazno osebje je osnova vsakega velneškega centra.

Verjetno ni treba poudarjati, da je velnes dober za naše zdravje. Moramo pa napisati, da je trenutno najboljši ščit za vse tiste, ki živijo stresno, ki delajo na fizično težkem delovnem mestu, ki imaj zdravstvene težave, katerim pomaga najprej dober počitek in potem šele strokovno zdravniško zdravljenje.

ni podpisa
ni podpisa

Zakaj so velneški centri priljubljeni?

Zato, ker se v njih počutje izboljša dobesedno že na vhodu. Vsakdo se po prvi izkušnji vpraša, zakaj ga ni obiskal že prej. Tam je dobra družba, tam je strokovno in prijazno osebje, ki se posveti vsakemu posamezniku posebej. Tam je idealno okolje za počitek, za polnjenje baterij. Tam je ravno tisto, kar naše telo potrebuje, pravzaprav ne samo telo, ampak tudi glava. Velneški centri so najboljše okolje, v katerem hkrati novo energijo nabirata telo in "glava".

Velneški centri kot zbirališče pozitivnih ljudi

In prav zato so priljubljeni, ker se tam zbirajo enako misleči ljudje, ki dobro poznajo ponudbo tovrstnih storitev. Najprej boste izvedeli, da se tam zbirajo "bivši" ljubitelji fitnesa (čeprav to ni nujno), da se tam zbirajo ljudje, ki nadgrajujejo svoj fitnes ali se preprosto hočejo "pocrkljati". Zadnja ugotovitev nam je najbližja, in če se ozrete po povprečno dobrem velneškem centru, boste hitro ugotovili, da je narejeno vse, da se imate kar se da lepo, da je narejeno vse za vaše "crkljanje".

Več iz te teme:

Komentarji: