Shimano končno brezžičen?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Japonci stalno capljajo za konkurenco, ko pa dokončno naredijo, naredijo to izvrstno.
Shimana ni potrebno posebej hvaliti, ker že dolgo vemo, da gre za kolesarsko opremo, ki je sigurno številka ena kar se tiče delovanja. Razumljivo, največji so postali, najbogatejši z najboljšo tehnologijo. In v čem je potem problem.

Produkcija je tako velika, da je jasno, da najnovejše iznajdbe ali izume prevzamejo zadnji. In tako je tudi zdaj, ko so se začeli hvaliti, da bodo na trg spravili brezžična menjalnika. Če smo malce sarkastični, je treba dopisati, da ne bomo ploskali. Prepričani pa smo, da, ko bomo ta dva menjalnika privijačili na okvir kolesa bosta delovala tako, da bomo o tem potem pisali in pisali in hvalili in hvalili… Tako je to pri Shimanu bilo in kot kaže bo vedno tako.

ni podpisa
ni podpisa

In to še ni vse. V načrtu imajo korenito spremeniti še gonilke. Te so bile res vseskozi rak rana njihovih izdelkov. Zdaj bo drugače. Če pogledate skico, lahko ugotovite, da bo kolesarjenje odslej precej drugačno. Nekoč so na trg spravili ovalno verižnico in jo hvalili, kako nam privarčuje energijo in dodaja moč poganjanja. Potem je slovenski fizik poslal pismo z dokazi na Japonsko, da to ni to, kar prodajajo in so mu odgovorili, da vedo, da ovalna verižnica nič ne pomaga, vendar proizvodnja je stekla in narediti morajo »milijon« kosov preden se jim bo splačalo trak ustaviti… Danes najboljši kolesar med astmatiki spet vozi ovalni verižnik in je kar štirikrat zmagal na francoski pentlji. Trdi, da brez nje, mu to ne bi uspelo.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: