Slovenija se bo gibala več milijonov ur!

Fotografija: Skupinske priprave na 10. DM-ov tek za ženske v parku Tivoli, v Ljubljani, 21. maja 2015.
Odpri galerijo
Skupinske priprave na 10. DM-ov tek za ženske v parku Tivoli, v Ljubljani, 21. maja 2015.

Smo Slovenci res športni narod?  Kdo bi vedel, koliko ur namenjamo športni rekreaciji? Pravzaprav bo to kaj kmalu mogoče preveriti. Projekt Slovenija v gibanju, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije, bo od marca pa do novembra povezal vse Slovence, ki se v prostem času potijo pri rekreaciji, in svetu pokazal, kako radi jo imamo. Šteje vse – kolesarjenje ob koncu tedna, večerna aerobika s prijateljicami, vsak pretečen kilometer, zamah v bazenu, udarec na vrečo in drugo. Bodite zraven, ko se bodo zbirali in seštevali trenutki gibanja Slovencev.

Na spletni strani www.slovenijavgibanju.si so zapisane vse aktualne prireditve, organizirane skupne vadbe v vodi, naravi in dvorani ter izobraževanja iz športne rekreacije, vodijo pa tudi forum izposoje, prodaje, nakupa, najema in donacije športne opreme. Del trenutnega projekta med marcem in novembrom pa bo tudi mednarodna kampanja Evropski teden gibanja. Ana Cetinski, vodja projekta Slovenija v gibanju, je povedala: »K sodelovanju želimo povabiti čim večje število posameznikov in društev, saj bomo le s skupnimi močmi lahko dosegli zavidanja vreden cilj, da se bomo skupaj gibali več milijonov ur. Pri Športni uniji Slovenije bomo poskrbeli, da bo z vnosom vašega dogodka na spletno stran prireditev s fotografijo dodatno izpostavljena na vstopni strani koledarja. Tako vam bomo tudi dodatno pomagali pri promociji prireditve.«

Zakaj postati del projekta?
Slovenija v gibanju s spletno stranjo ponuja preprost pregled športnih dogajanj za uporabnike, prav tako pa preprost vnos aktualnih dogodkov za prireditelje. Dogodke redno objavljajo tudi na družbenih omrežjih, skrbijo za njihovo promocijo ter objavljajo reportaže s prireditev. Njihov motiv je jasen – povezati Slovence, pripraviti čim več ljudi do gibanja in svetu pokazati, kako pridno nabiramo ure, namenjene športni rekreaciji.
Na spletni strani imate tudi možnost oddaje povpraševanja po strokovnih kadrih iz športne rekreacije, kar pomeni, da je na voljo prava borza kadra. Prireditelji, ki z njimi sodelujejo, so deležni pomoči s promocijskim materialom, majicami, bidoni in transparenti, poskrbijo tudi, da vsi udeleženci vadb prejmejo medalje.

Kako deluje
Kot organizator lahko svoj športni dogodek ali vadbo na njihov koledar dogodkov vnesete brezplačno, potrebna je le registracija. Prijave so mogoče vse do 10. oktobra, prijava pa mora biti končana najmanj tri dni pred začetkom dogodka. Po prireditvi ali vadbi oddate tudi preprosto poročilo s fotografijami, zapišete nekaj besed o dogajanju, številu udeležencev  in podobno. Tako se pridno seštevajo ure, ki jih Slovenci preživimo povezani v gibanju, številko pa lahko redno spremljamo (in zvišujemo) prav vsi.

Spletno mesto www.slovenijavgibanju.si je tudi socialno stičišče rekreativnih športnikov in priložnost za nova spoznanja, stike in deljenje izkušenj podobno mislečih ljudi, ki polagajo zdravje in športni način življenja na prvo mesto. Vsem sodelujočim je na voljo brezplačna uporaba spletne aplikacije za zapisovanje športnih in drugih aktivnosti, povezanih z zdravim načinom življenja 24alife.

Več iz te teme:

Komentarji: