Smučarski gadgeti - Zvezdne steze v belem

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Za razvojem vrhunske smučarske opreme pa prav nič ne zaostajajo dodatki, ki bodo navdušili vsakega ljubitelja tehnologije. Če so bili pred leti prava atrakcija že kamere na čeladi in pametni telefoni s slušalkami, se pripravite na poplavo pametnih rokavic, očal, čelad in še česa. Za vas smo izbrali nekaj zanimivih novosti, ki so (po bolj ali manj dostopnih cenah) le še klik oddaljene od vas.

NAPRAVA 3 V 1: prenosni polnilnik, rdeče-bela lučka LED in grelnik rok

Naprava National park foundation firecel+ z aluminijastim ohišjem je izboljšana različica prejšnjih Celestronovih pripomočkov, na spletu dosegljiva za slabih 40 evrov (starejše različice tudi za polovico). Tudi če niste smučar, vam bo prišel ta vsestranski polnilnik prav – z njim lahko baterijo pametnega telefona, MP3-predvajalnika, kamere in drugih naprav napolnimo približno do polovice, si pogrejemo roke (ob neprekinjeni uporabi za 12 ur) ali uporabimo kot priročno lučko s petimi različnimi nastavitvami, tudi z načinom SOS v nujnih primerih.

ni podpisa
ni podpisa

PAMETNE ROKAVICE

Pametne rokavice Beartek bluetooth vam bodo olajšale oglašanje na telefonske klice, fotografiranje in poslušanje glasbe. Brez posebnih muk in zmrzovanja lahko s temi neprepustnimi rokavicami, narejenimi iz kozjega usnja, s pritiskanjem določenih prstnih blazinic skupaj predvajate glasbo, preskočite pesem, snemate, se oglašate na klice in še marsikaj drugega. Marsikdo je nad njimi navdušen že zaradi udobja in toplote. Za same rokavice boste odšteli dobrih 110 evrov, prav toliko za vsak dodan modul (za pametni telefon in/ali GoPro-kamero). Poleg smučarskih izdelujejo tudi klasične in motoristične pametne rokavice.

ni podpisa
ni podpisa

VIDEO SMUČARSKA OČALA

Medtem ko je model Liquid Image 339 APEX HD + WIFI (spodaj), ki stane 380 evrov ter omogoča snemanje v HD resoluciji in prenos v živo na pametnih računalnikih in tablicah, trenutno razprodan, je še vedno na voljo nekoliko preprostejši in cenejši model Liquid Image 338 APEX HD (spodaj) za 280 evrov. Oba modela imata snemalni kot 135 stopinj, leče z UV-zaščito proti rosenju, 4 oziroma 8 GB mikro SDHC-kartico, USB-priključek in baterijo.

ni podpisa
ni podpisa

PAMETNA SMUČARSKA OČALA

Dobrih 600 evrov boste morali za smučarska očala Oakley Airwacve 1.5 odšteti tisti, ki bi radi že neposredno med samo vožnjo na majhnem ekranu v desnem spodnjem kotu očal spremljali svojo hitrost. Poleg tega pametna očala prikazujejo še trenutno višino, analizo skokov, glasbo, lokacijo prijateljev na smučišču in sporočila z vašega pametnega telefona.

ni podpisa
ni podpisa

PAMETNA ČELADA

Vse to, kar vam lahko ponudijo številne različne aplikacije, naprave in prej opisana očala, vam lahko ponudi pametna čelada Forcite Alpine.

Avstralsko podjetje so ustanovili pred dvema letoma na podlagi raziskovalnega študijskega projekta, ki je dobil številne nagrade. Čelada Forcite Alpine se sinhronizira s pametim telefonom, ima vgrajeno HD-kamero, komunikacijski sistem za pogovor med smučarji, meglenke, GPS, WIFI in bluetooth zvočnike za glasbo. Vse to poganja baterija, ki traja od šest do osem ur. Prvi prototip so izboljšali in konec septembra prek Kickstarterja začeli zbirati sredstva. S pomočjo 161 podpornikov, ki so si tako zagotovili eno čelado ali celo več, so zbrali več kot 140.000 evrov. V prosti prodaji bo pametna čelada Forcite Alpine stala dobrih 750 evrov.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: