Sprejem triatloncev pri predsedniku države

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pogovarjali smo se s predsednikom Triatlonske zveze Slovenije Mitjo Tašlerjem, ki se je udeležil sprejema pri predsedniku države Borutu Pahorju, ki je častni pokrovitelj prireditve I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3


Za kakšen dogodek je šlo včeraj?

Predsednik Republike Slovenije Borutom Pahorjem je prevzel častno pokroviteljstvo in izkazal podporo tekmovanju I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Listino o častnem pokroviteljstvu je predsednik republike vročil organizacijskemu odboru tekmovanja na sprejemu v Predsedniški palači.

Kakšna prireditev je Ironman?

Gre za vrhunsko rekreativno prireditev, ki je več kot športni dogodek. Ironman kot organizacija predstavlja garancijo za dobro organizirano prireditev, ki jo v Sloveniji lahko postavimo ob bok največjim rekreativnim prireditvam, kot  so Ljubljanski maraton, Maraton Franja in podobne. Poleg tega, da je to šprotni dogodek, pa je tudi predvsem turistični in gospodarski.

Kako je prišlo do sodelovanja med Ironman organizacijo in TZS, če vemo da gre za dve ločeni veji, saj je IRONMAN zasebna znamka, ki ne deluje pod okriljem ITU kot to počne TZS?

Triatlonska zveza Slovenije je krovna slovenska organizacija na področju triatlona in je članica OKS združenja športnih zvez, mediteranske federacije, evropske triatlonske organizacije ter svetovne triatlonske organizacije, katerih poslanstvo je razvoj vrhunskega športa s ciljem udeležbe na evropskih, svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah. Medtem ko pa je Ironman samostojna organizacija, ki organizira triatlone na dolgih razdaljah in ni članica drugih mednarodnih zvez. A sodelovanje pri skupnih projektih lahko samo koristi triatlonu, čeprav gre za organizaciji, ki delujeta na vzporednih nivojih.

ni podpisa
ni podpisa

Na fotografiji z leve proti desni: predstavnica lokalnega kluba ŠD 3 Šport Leni Fafangel, predsednik Slovenije Borut Pahor, predsednik Triatlonske zveze Slovenije Mitja Tašler, ter predsednik organizacijskega odbora I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Dušan Olaj.

 

Na kakšen način TZS sodeluje pri organizaciji tega dogodka?

Organizator Ironman tekmovanja je stopil v kontakt s Triatlonsko zvezo Slovenije, kjer smo se dokaj hitro dogovorili o sodelovanju. Smo v fazi podpisa pogodbe. Sodelovanje Triatlonske zveze Slovenije in organizatorja je ključnega pomena za dobro izvedbo tekmovanja. Da bo tekmovanje izvedeno na kar najvišjem nivoju, bo zveza zagotovila tehnične delegate in sodnike, vključil se je tudi lokalni triatlonski klub, ki bo sodeloval pri sami izvedbi tekmovanja ter izvedbi spremljevalnih dogodkov. Poudariti je potrebno, da se je organizator dobro pripravil na izvedbo, se zaveda resnosti prireditve in da je v stalnem kontaktu z nami. 

Kakšna je po vašem mnenju prepoznavnost triatlona v Sloveniji in kakšen vpliv bo na to imela prireditev Ironman?


Prepoznavnost triatlona v Sloveniji je že na zelo visokem nivoju, kar je zasluga dobrega preteklega dela lokalnih triatlonskih klubov ter triatlonske zveze, predvsem pa razgledani slovenski javnosti. Prepričan sem, da bo Ironman kot blagovna znamka prepoznavnost tega lepega športa še dodatno dvignila in motivirala še več rekreativcev, da se pridružijo lokalnim triatlonskim klubom, kjer bodo lahko trenirali pod vodstvom izkušenih trenerjev.  Že sama odločitev organizatorja, da se Ironman tekmovanje prvič organiziran v Sloveniji, je potrditev, da smo Slovenci športni narod, da se je na področju triatlona v Sloveniji dobro delalo, ter da nam je triatlon v krvi.

Nam lahko razkrijete ali je padla kakšna zanimiva stava glede na to, da je predsednik Borut Pahor že večkratni udeleženec triatlonov v Sloveniji?

Ja res, malo v šali malo zares, je padel dogovor in stisk rok, da v prihodnjem letu skupaj nastopimo na prireditvi. Tako bomo v prihodnjem letu videli štafeto v zasedbi Borut Pahor, Dušan Olaj kot presdednik organizacijskega odbora prireditve ter jaz kot predstavnik TZS. Naj bo to signal dobrega sodelovanja, razumevanja gibanja in predvsem spodbuda vsesplošni rekreaciji.
 

Foto: Matej Družnik (naslovka)

Več iz te teme:

Komentarji: