Predstavitvena informacija

Tek krepi in nas druži

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Mercator je tradicionalni pokrovitelj Ljubljanskega maratona, ki velja za eno najbolj priljubljenih in množičnih športnih in rekreativnih prireditev pri nas. Tekaških preizkušenj v sklopu maratona se radi udeležujejo tudi Mercatorjevi zaposleni in teh je vsako leto več. Ne nazadnje Mercator svojim zaposlenim, ki se prijavijo na Ljubljanski maraton, pokrije stroške startnine.
 

ni podpisa
ni podpisa



Tek po službi sprošča

Na letošnjem maratonu bo teklo kar 153 Mercatorjevih zaposlenih, med katerimi jih je tudi več kot 40 tistih, ki prihajajo iz drugih trgov, na katerih je prisoten trgovec. Med tistimi, ki se bodo udeležili letošnjega Ljubljanskega maratona, jih največ pove, da so se ali pa se še vedno ukvarjajo tudi z drugimi rekreativnimi športi. Za nekatere tek niti ni bil »prva ljubezen«, so pa vedno bolj prepričani o koristih, ki jim jih prinaša. Drugi so začeli postopoma in imajo vedno večje načrte, eden med njimi se že pripravlja na maraton v Atenah. Nekateri radi tečejo v družbi, drugi raje sami, precej pa je takih, ki tečejo s svojimi družinami, in kar nekaj jih je poudarilo, da tečejo s svojimi otroki, da so jim zgled in da jih tek povezuje. »Tek po službi je sprostitev, res narediš nekaj zase, si sproščen, se ‘preluftaš’, tek je del življenja ...«, pravijo. Tako bosta, recimo, letos na 10-kilometrski preizkušnji tekli tudi mati, ki je v Mercatorjevi ekipi na maratonu tekla že večkrat, in njena hči, ki bo na 10 km tekla prvič, »tamali« pa bodo tekli na Lumpi teku.

Oglejte si naš video

Lumpi tekovadba
Tako kot se na tekaško preizkušnjo pripravljajo odrasli tekači, se namreč na Lumpi tek že več mesecev pripravljajo tudi otroci. Podobno kot že lani je Mercator v izbranih vrtcih po Sloveniji izvajal Lumpi tekovadbo. Vzgojitelje, starše in otroke, stare od 3 do 5 let, so na posebnih delavnicah s tekaškim trenerjem Urbanom Praprotnikom in pevko Alenko Kolman navduševali za skupno gibanje. Za starše so pripravili simpatično knjižico z naslovom Pripravljeni, pozor, tekovadba, vaje, ki so v njej predstavljene, pa si lahko ogledate tudi na Mercatorjevi spletni strani.
Varovance izbranih osmih vrtcev in njihove starše, ki so sodelovali v Lumpi tekovadbi, čaka še sklepno dejanje: izlet v Ljubljano na Lumpi tek v soboto, 27. oktobra 2018. Tekovadbe se je udeležilo skupaj več kot 580 otrok in staršev, Mercator pa jih bo 400 z avtobusi pripeljal na Lumpi tek.

ni podpisa
ni podpisa

www.mercator.si

Več iz te teme:

Komentarji: