Test copat za čez drn in strn

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ker so namenjeni teku po živahnih podlagah, kjer večinoma ne tečemo klasično peta–prsti, ampak večji del po sprednjem delu obutve, se modeli iz te skupine ne ločijo na pronatorje in supinatorje. Vse v Poletu predstavljene copate pa odlikujeta zelo dobra stabilnost in odličen oprijem podplata s podlago. Zelo pomembno je tudi čiščenje blatnega podplata (blato hitro odpade s podplata).

V prvem delu so modeli brez membrane: so bolj zračni in primerni za tek v suhem, lahko tudi malo bolj mrzlem vremenu, v drugem delu pa so modeli z membrano iz goreteksa, ki so primernejši za jesensko-zimske razmere, saj varujejo stopala tudi v dežju, blatu in snegu ter pred hujšim mrazom.

Te copate, seveda, če zanje lepo skrbimo, zdržijo dolgo, več sezon, zato se je pri nekaj višji ceni nekaterih modelov morda treba spomniti tudi tega. Ne zaradi privlačne podobe, ampak zaradi funkcionalnosti in vzdržljivosti.

 

 

 

SALOMON SPEEDCROSS 3

ni podpisa
ni podpisa

Cena: 128,90 evra
Teža moškega modela: 325 g
Teža ženskega modela: 271 g
Izjemno lahek in udoben terenski tekaški model, najbolj poznan tekmovalcem v gorskem teku in »adventure race«, pa tudi ljubiteljskim tekačem, ki najraje tečejo po brezpotjih. Njegovi dobri lastnosti sta brezkompromisen oprijem in blaženje na vseh zahtevnih terenih. Model je primeren za treninge in tekmovanja lahkih in srednje težkih tekačev z ozkim in srednje širokim stopalom. Model ni primeren za težke tekače in tekačice s širokim stopalom.

 

ADIDAS QUESTAR TRAIL 2

ni podpisa
ni podpisa

Cena: 45,99 evra
Teža moškega modela: 358 g
Teža ženskega modela: 311 g
Obuvalo, primerno za vse, ki želijo teči ali hoditi po neurejenih podlagah, prav tako ga lahko uporabijo za tek in hojo po makadamu in delno tudi po asfaltu. Odlikujeta ga obilica udobja in dobro blaženje. Primeren je za vse teže tekačev in tekačic s srednje širokim in širokim stopalom. Odlikuje ga dobro razmerje med ceno in kakovostjo.

 

SALOMON XT WEEZE

ni podpisa
ni podpisa

Cena: 89,95 evra
Teža moškega modela: 320 g
Teža ženskega modela: 280 g
Salomonov izdelek za občasen tek in hojo po različnih podlagah. Kljub robustnejši izdelavi, ki poskrbi za zaščito stopala in daljšo življenjsko dobo, je model lahek in udoben. Odlikuje ga dober oprijem podplata s podlago v vseh vremenskih razmerah. Primeren je za srednje težke in težke tekače, tekačice in pohodnike s srednje širokim in širokim stopalom.

 

Več iz te teme:

Komentarji: