Tiger Woods petič zmagovalec v Augusti

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Američan, Tiger Woods se je, po letih kriz, vrnil kot zmagovalec enega od štirih "Mastrov", največjih golf turnirjev.

Danes so ga petič oblekli v zelen suknjič. Na zahtevnem igrišču, Augusta National, ima le še "beli medved", Jack Nicklaus, zmago več. Kar dve "zmagi" imam tudi sam. Novinarski. Davnega leta 2002 sem se s službenim cliom maja odpeljal do golf igrišča St. Leon Roth pri Heidelbergu v Nemčiji.Organizatorji so mi potrdili akreditacijo. "Nastopil" sem za hišo Delo. Bolj natančno za tedensko prilogo, revijo POLET. Urednik Primož Kališnik mi je dal priložnost. In sem jo z obema rokama zagrabil. Takrat sem o golfu vedel malo. Tega, zdaj olimpijskega športa, se je v deželi na sončni strani Alp držal pridih elitizma in vsega, kar je šlo zraven. Vsepovsod po svetu je bilo že takrat drugače.

Fotoreporter Igor Modic mi je posodil 300 mm Canonov objektiv, v hiši Delo sem dobil iz foto hladilnika "šteko" filmov. Prijatelj Boštjan Škrab, ki je takrat delal v slovenskem Siemensu, mi je pomagal pri rezervaciji nočitev v bližini igrišča. Uspel sem prepričati Gordona Simpsona, Angleža, direktorja komunikacij European Toura, da mi je omogočil, da sem dva dneva lahko hodil za najboljšimi po igrišču. Znotraj vrvi, ker zunaj njih ne bi mogel narediti niti ene dobre fotografije.Vsaj en dan sem rabil, da sem dojel razsežnost in veličino turnirja, kjer je bil Tiger Woods glavna zvezda. SAP mu je, samo za prihod v Nemčijo nakazal več kot milijon takratnih mark. Po štirih dnevih je, v dodatnem razigravanju, podaljšku "potopil" še Škota, Colina Montgomerie, in zaslužil še enkrat toliko.

Bila sta tudi dva dneva, da me je golf dokončno "zacopral". Spoznal sem Američana Mark Soltaua iz največje svetovne golfske revije, ki je prišel v Nemčijo kot posebni poročevalec. To je pomenilo, da je imel vedno dostop do TW in je o turnirjih in igralcih vedel več, kot se je meni do takrat sanjalo.

In za povrh ni bil ohol, pomagal je z informacijami. Kakšen svet.

Za drugo zmago pa si štejem, da sem na letališču v Zagrebu spoznal belega medveda, legendarnega Jacka Nicklausa. Da se je to zgodilo gredo zasluge prijatelju Marjanu Trilarju, ki si je izmislil GK Eagle, kjer sem bil takrat član. Bil je posrednik za letalski prevoz Nicklausa v Zagreb. Takrat je Hrvaški predsedoval Sanader, ki je bil takrat na strani ljudi, ki so želeli v Istri, bolj točno, okrog Brionov, oziroma Fažane zgraditi nekaj golf igrišč, ki bi jih dizajnirali arhitekti Jacka Nicklausa. A do projekta ni prišlo, je pa beli medved pripeljal s seboj dva golfska seta za banske dvore.

Kdo bi vedel, kdo zdaj z njimi zamahuje po golf žogicah.

Daljši intervju z Nicklausom sta mi preprečila varnostnika predsednika, ki sta prišla po vip gosta na letališče. Imam njegov podpis in nekaj stavkov kratkega srečanja.

Vesel obeh zmag.

Tudi zato, ker je danes TW dokazal, da še vedno lahko dohiti Niklausa, ki ima v zbirki 18 zelenih suknjičev.

Tiger Woods ima le tri manj.

P.S. Nekoč je predsednik Golf zveze Slovenije naglas govoril, da bodo v Slovenijo pripeljali samega TW...….

Težka bo ta !

Več iz te teme:

Komentarji: