Urša na dirki po Franciji

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

»Letošnjo sezono si bom zapomnila po dirki Po Franciji, ki je bila res nekaj izjemnega, toliko navijačev in samo vzdušje na trasi je bilo res neverjetno«,  je povedala Kranjčanka Urša Pintar iz naše edine in najboljše ženske profesionalne kolesarske ekipe BTC City Ljubljana.


Malokdo ve, da ženski Tour de France sploh obstaja, kaj šele, da so ga letos prekolesarile tudi Ljubljančanke. K pogovoru smo povabili Uršo, ki je ravno končala letošnjo sezono, sledil je počitek, ki je trajal samo 14 dni. Urša Pintar nam je najprej na kratko orisala najbolj uspešno slovensko kolesarsko ekipo, ne samo žensko, v World touru so dosegle boljše rezultate tudi od naših moških ekip.

»Naše ekipa je zelo mednarodna, saj tekmovalke prihajajo iz osmih različnih držav, kar predstavlja dodatno pojavnost naših pokroviteljev v teh državah, a tega pri nas nekateri enostavno še ne dojemajo. Za vse v ekipi velja kar naš slogan, ki vedno bolj drži: ''Srčnost nas dela svetovne''.
Ekipa je imela letos skupaj blizu 100 startov, nastopale smo po Evropi, Ameriki in celo Aziji. Končna razvrstitev na mednarodni lestvici je 9. mesto, 7. mesto na svetovnem prvenstvu, okoli 20 uvrstitev v top 10, mislim, da so to podatki, ki sami povedo kam spadamo v svetovnem merilu. Na dirkah ženskega World Toura smo bili ena redkih ekip, ki je imela v prvi dvajseterici ali trideseterici kar 4 kolesarke«.  Je povedala Urša in nadaljevala s pogledom že v drugo sezono: » Mislim, da je prihodnost svetla, žensko kolesarstvo postaja vse bolj popularno, največje dirke za moške (La Vuelta, Tour de France, Dirka po Flandriji, Amstel Gold Race,...) so pričeli na isti dan po deloma enaki trasi prirejati tudi za ženske, dirke so predvajane na Eurosportu, tako se je žensko kolesarstvo že približalo moškemu. Tudi vse ostale World Tour dirke so že predvajane na nacionalnih TV ali preko spleta, gledanost je velika«. 

ni podpisa
ni podpisa


Potem nam je povedala, da je bila tudi zanjo osebno letošnja sezona daleč najboljša. Nanizala  je nekaj uvrstitev v prvo deseterico, osebno je najbolj vesela, da ji je uspelo najtežje dirke po profilu zaključiti v dvajseterici. Osemnajsto mesto na ženskem Tour de Francu (La Course by le Tour de France), kateri je bil izpeljan na 2360m visoki Col'd Izoard ji je dalo potrditev, da je za težke dirke dobro pripravljena, 22. mesto na svetovnem prvenstvu pa je pokazalo njen napredek v zadnjih letih. 
Urša se je s kolesarstvom začela ukvarjati pozno a se ji je kljub temu uspelo približati najboljšim
»V prihodnosti bom poskušala na tekmovalnem področju poseči še bo boljših uvrstitvah. Z  veliko voljo sodelujem tudi pri organizaciji dogodkov Kolesarskega društva Rog kot je Maraton Franja BTC City, ki se mi zdi vsebinsko izjemen dogodek«. Je na koncu še povedala in se odpravila na priprave v Istro.

Več iz te teme:

Komentarji: