V podcerkvi je nov, drugačen youth hostel

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

S ponosom in veseljemste obveščamo, da je odprt prvi namestitveni objekt v Sloveniji, ki je v popolnosti prilagojen invalidom na vozičkih.

V Podcerkvi 24, 1386 Stari trg pri Ložu, so dogodek pričeli s pogovorom z novinarji in svečanim podpisom pogodbe o sodelovanju, s katero je Youth Hostel Ars Viva postal del največje verige prenočišč na svetu - International Youth Hostel Federation (IHYF) ali krajše Hostelling International, ki jo v Sloveniji zastopa Popotniško združenje Slovenije.

Youth Hostel Ars Viva bo upravljal Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin ARS VIVA. 
Gre za prvi dogodek v sklopu aktivnosti ob 125 obletnici organiziranega mladinskega popotništva v Sloveniji, ki sega v leto 1892 in ustanovitev Ferijalnega društva Sava, katerega poslanstvo ponosno nadaljujemo v Popotniškem združenju Slovenije.

Sprejem Youth Hostla Ars Viva in svečana otvoritev objekta, ki je tudi prvi dogodek v okviru aktivnosti s katerimi v Popotniškem združenju Slovenije obeležujejo 125 obletnico organiziranega mladinskega popotništva na slovenskem, poteka pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

Igor Jurišič                                                                         
predsednik Popotniškega                                                
združenja Slovenije
 

Benjamin Žnidaršič
Zavoda ARS VIVA

Več iz te teme:

Komentarji: