Več kot 3000 tekačev na 17. Malem kraškem maratonu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Prva pomladna nedelja je še enkrat več tekaško zacvetela v pravem pomenu. Sežana z okolico je bila polna tekačic in tekačev, saj smo na 17. Malem kraškem maratonu našteli preko 3.000 rekreativcev na razdaljah od 400 metrov do 21 kilometrov. Tekaško mravljišče se je začelo prebujati okrog 9ih zjutraj z dvigom štartnih številk in vključevanjem otrok v otroški vrtec, uro kasneje smo pohodnike pospremili na pohod skozi živi muzej Krasa. Brigita Bukovec, dobitnica medalje na OI 1996 v Atlanti, je poskrbela za dobro vzdušje najmlajših tekačev, jih primerno segrela in z dobrimi željami pospremila 700 otrok na poSKOKčeve teke.

ni podpisa
ni podpisa

Pol ure pred startom smo čutili, da se temperatura dviga. Tako v ozračju, kot tudi v telesih, kar ni nič nepričakovanega, saj je Urban Praprotnik vodil skupinsko ogrevanje. Pred startom družinskega teka in malega maratona se je na oder povzpel še sežanski župan Davorin Terčon, slišali smo himno vseh Primorcev Vstalo Primorsko, nato pa je častna gostja Brigita Bukovec z glasnim pokom pištole tekače poslala na progo.
Najhitrejši in kasnejši zmagovalci so na 9,4 kilometrski preizkušnji kmalu prevzeli pobudo. Urban Jereb je v Sežani na krajši razdalji že slavil, tokrat je konkurenco prehitel za dobri dve minuti. Med dekleti je slavila najstnica in obetavna tekačica Eva Skaza.

Malce bolj na tesno se je vse razvilo na daljšem teku, saj je Gregor Kustec v cilju slavil s 50. sekundami prednosti. Izjemen “finiš” pa smo videli med dekleti, kjer je prvovrstno presenečenje pripravila 19. letna Eva Zorman, ki je samo za 2 desetinki sekunde prehitela Lucijo Dolenc Čuk.

ni podpisa
ni podpisa

Prihajali so iz številnih evropskih držav, Združenih držav Amerike, pa celo iz Indije in Japonske! Tekači so v spomin prejeli tekaško majico in kamnito medaljo, ob prihodu nazaj v cilj, pa jih je čakala kraška jota.
Barbara Jerič, vodja organizacije Malega kraškega maratona: “Po dveh prespanih nočeh lahko rečemo, da smo zadovoljni z letošnjo prireditvijo. Tekači so nas znova navdušili z obiskom, dobro voljo in energijo, ter resnično zelo pozitivnim pristopom. Veseli smo, da lahko iz leta v leto pripravljamo takšno prireditev, ki za sabo ne pusti madeža v nobenem pogledu. Zahvaljujem se vsem, ki so sodelovali v organizaciji, sponzorjem brez katerih teka ne bi bilo in ostalim partnerjem projekta. Čez leto dni praznujemo polnoletnost in nov tekaški mejnik na Krasu.”
 


Rezultati 21 kilometrov moški:
1. Kustec Gregor 01:14:03
2. Lavrenčič Tine 01:14:53
3. Nikolič Miroslav 01:16:07


Rezultati 21 kilometrov ženske:
1. Zorman Eva 01:26:49
2. Dolenc Čuk Lucija 01:26:50
3. Martinšek Katja 01:27:52


Rezultati 21 kilometrov moški:
1. Jereb Urban 29:15
2. Svenšek Rob 31:22
3. Grže Jaka 32:36


Rezultati 9,4 kilometrov ženske:
1. Skaza Eva 35:23
2. Česnik Tina 37:08
3. Jelovešk Jasmina 37:45

 

Ekipa MKM

Več iz te teme:

Komentarji: