Video: Delo na Franji, iz prve roke (2. del): Kako v skupini varno na Vrhniko?


Nadaljevanka. Letos bo na tem odseku že zagotovo "letelo". Razlog? Novost, ki ne vsebuje zaprte vožnje do Brezovice bo Franjo spremenila.

V prvem prispevku nam je Andrej Hauptman, nekdanji kolesarski as, pojasnil, kakšna so pravila varnega kolesarjenja v zaprti, skupinski vožnji, kako se sproščeno pripeljati do Brezovice, kjer se začne meritev časa, in na kaj je do tja treba biti pozoren.

Druga etapa: skupinska vožnja do Vrhnike in kako po vrhniškem klancu

Z ekipo Delovih novinarjev se je tudi tokrat peljal Andrej Hauptman, ki je bil povsem vpet tudi v pripravo maratona in ga pozna do potankosti, vsak odsek trase, vsak ovinek, sleherni vzpon, morebitna nevarna mesta. Z Andrejem smo se pogovarjali, kako odpeljati veliki maraton, da se bomo počutili varne in da bomo kolesarili z nasmehom na obrazu ...

Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to ob prometu prenevarno. Torej popotovanje od Brezovice do Tacna.

V drugem delu, ki si ga lahko ogledate v videoprispevku, traso pa na spodnjem zemljevidu, nas je Andrej podučil, na kaj paziti v vožnji do Vrhnike, ko je v skupini veliko kolesarjev, na cesti pa je tudi nekaj krožišč, in kako se lotiti Vrhniškega klanca, da nam bo lažje; pa kje v skupini iskati svoje mesto za varno kolesarjenje.

---

Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to v prometu prenevarno. Torej popotovanje od Brezovice do Tacna.

Pridružite se nam na kolesarjenju!

1. Brezovica
2. Odsek Brezovica−Vrhnika
3. Vrhniški klanec
4. Spust do Idrije
5. Cerkno
6. Kladje
7. Škofja Loka
8. Tacen

Več iz te teme:

Komentarji: