Video: Delo na Franji, iz prve roke (4. del): Kako dol do Idrije?

Fotografija: Maraton Franja 9.6.2013 Ljubljana Slovenija
Odpri galerijo
Maraton Franja 9.6.2013 Ljubljana Slovenija

Delova novinarka se je z Andrejem Hauptmanom pogovarjala, kako se čim bolj varno spustiti do Idrije. Nekaj o tehniki in previdnosti na tem delu Maratona Franje BTC City. Več pa v četrtem videoprispevku.

*** Delova novinarska ekipa se je prvič s kolesi podala na traso največje kolesarske prireditve v Sloveniji. Z Andrejem Hauptmanom, nekdanjim kolesarskim asom, ki traso pozna do potankosti, smo pokomentirali posamezne odseke trase, ovinke, vzpone in morebitna nevarna mesta. Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to ob prometu prenevarno.

V prvem prispevku nam je Andrej pojasnil, kakšna so pravila varnega kolesarjenja v zaprti, skupinski vožnji, kako se sproščeno pripeljati do Brezovice, kjer se začne meritev časa, in na kaj je do tja treba biti pozoren. V drugem delu pa nas je nekdanji poklici kolesar poučil, na kaj moramo paziti v vožnji do Vrhnike, ko je v skupini veliko kolesarjev, na cesti pa je tudi nekaj krožišč. Prvi resnejši preizkus na dolgi Franji predstavlja vzpon na vrhniški klanec, zato nam je Andrej svetoval, kako se ga lotimo.

Posneli smo več nadaljevanj, ustavljali pa smo se na mestih, o katerih menimo, da so za uspešno prepeljano Franjo odločilna. Skupaj smo prevozili skoraj vso traso, razen mestnih predelov, saj bi bilo to v prometu prenevarno. Torej popotovanje od Brezovice do Tacna.

Pridružite se nam na kolesarjenju!

1. Brezovica
2. Odsek Brezovica-Vrhnika
3. Vrhniški klanec

4. Spust do Idrije
5. Cerkno
6. Kladje
7. Škofja Loka
8. Tacen

Več iz te teme:

Komentarji: