Vsestranski mandlji in živila, ki polepšajo

Nasvet za zajtrk
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Če niste alergični na mandlje, jih skoraj zagotovo obožujete, saj je eden najlepših vonjev v prazničnih časih prav ta po praženih mandljih, ki se stopijo v vaših ustih. Seveda so praženi mandlji pripravljeni precej drugače, tako da jih ne moremo šteti med zdrava živila, a če odstranimo dodatke in predvsem sladkor, so mandlji prava energijska zakladnica in balzam za naše telo, predvsem nohte na rokah in nogah.

Če so vaše težave povezane z nohti, ki se precej radi lomijo in so želo šibki, potem so mandlji živilo, ki ga enostavno morate vključiti v vaš jedilnik. Ne samo zato, ker ga priporočamo ob športni vadbi, za zajtrk in kot hitri prigrizek, ampak tudi ker sta biotin in obilica vitamina E v njih odlična naravna utrjevalca roženine. Biotin pripomore k obnavljanju in rasti celic, medtem ko je vitamin E znan kot naravni vlažilec in utrjevalec.

Je pa res, da morate tudi pri uživanju mandljev ostati zmerni, tako kot pri vseh življenjskih stvareh. No, skoraj vseh. Pest mandljev (približno 24 mandljev) vsebuje 165 kalorij in 14.5 gramov (dobrih) maščob.

Nasvet za recept

Grški jogurt, sadje (lahko je suho), med in mandlji. Popolnost. V kozarcu v nivojih razvrstimo grški jogurt, sadje, mandlje in ponovimo.  Vrh naše jutranje mojstrovine okrasimo z žlico medu in rahlo pomešamo, toliko da struktura ostane ista in da med steče med vse sestavine.

 

 

Več iz te teme:

Komentarji: