Za enostavne tekače

Objavljeno
22. september 2018 12.09
Posodobljeno
22. september 2018 12.09
M.C.
M.C.
Tekači smo postali zahtevnejši do sebe. Ne zadostuje samo tekanje po okolici, brezciljno, zgolj za boljše počutje. Danes mora pravi in navdušeni tekač vse vknjižiti, ves svoj trud mora spraviti še na papir, pardon v računalnik.
Dolgo že ne morete srečati tekača, ki bi ne imel na zapestju tekaške ure. Začelo se je s stoparicami, običajnimi sekundaricami, nadgradilo se je z merilci srčnega utripa, pulzmetri, po domače, in danes smo prišli na stopnjo, ko imamo na zapestju že telefon, da o GPS sledilcu ne izgubljamo besed. Vse na zapestju, tudi merilec srčnega utripa, tudi glasbo, če je treba in še spominsko knjigo, ki jo spravimo v pametni telefon. Da, sodobna elektronika, tehnologija, nas spremlja tudi na teku po neokrnjeni naravi, saj GPS signal seže v tudi čez sedem gora in voda, povsod nas sledi, vendar to sami hočemo.

V poplavi tehnoloških čudežev smo kmalu izgubili kompas, kajti splošno je prevladalo mnenje, da gre za skrajno zakomplicirane igračke. To pomeni, da smo si kupili zapestni računalnik, ki smo ga premalo izkoristili. Ne, ker nismo šli na tek, ampak, ker iz njega nismo znali vzeti in prebrati vseh podatkov, ki jih je zmeril, ki nam jih ponuja. Kaj pa potrebujem za brezskrben tek? Copate in trenerko? Da, in še uro, ki bo vse skupaj zmerila in na koncu sporočila, kje, koliko in zakaj smo sploh tekli.
Predstavljamo najnovejšo Garminovo mojstrovino, ki jo spremljajo najenostavnejša navodila, za najbolj zakomplicirano in tehnološko dovršeno uro. Ne se ustrašiti, res jo boste znali uporabljati, seveda, če si jo boste kupili, kar pa toplo priporočamo. Še najbolj pa tistim, ki ste že prijavljeni za Ljubljanski Maraton ob koncu tega meseca.Pametnjakovička
Z uro Forerunner 30 lahko enostavno ostanete v formi in ste hkrati povezani, kar pa danes ogromno pomeni vsem tekačem. Garmin forerunner 30 vsebuje tehnologijo  merjenja srčnega utripa na zapestju, meri ga lahko podnevi in ponoči, brez nadležnega prsnega traku. Vgrajeni sprejemnik GPS beleži, kako daleč, kako hitro in kje tečete. Omogoča oceno najvišjega VO2, ki je izmerljiv kazalnik vaše aerobne zmogljivosti ali telesne pripravljenosti. Povezane funkcije vključujejo osnovna pametna obvestila za klice in besedilna sporočila, ki jih prejmete na pametni telefon, samodejno nalaganje v storitev Garmin Connect in možnost spremljanja teka s prilagodljivo funkcijo. Celodnevno meri aktivnosti, šteje korake in kalorije ter opomni, kdaj se morate začeti gibati, poleg tega pa samodejno zazna in razvrsti dejavnost. Avtonomija baterije seže do 5 dni v načinu pametne ure in 8 ur v načinu GPS.

Povežimo se
To nam je bilo v uredništvu še najbolj všečno pri testu nove Garminove ure. Storitev Garmin Connect je več kot samo mesto za shranjevanje podatkov. Je rastoča spletna skupnost, s pomočjo katere se lahko tekači, povežemo in tekmujemo v izzivih, se spodbujamo ter celo delimo svoje uspehe prek družabnih omrežij. Storitev Garmin Connect je brezplačna, do nje pa lahko dostopamo prek spleta ali pametnega telefona.