Zimski kolesarski čevlji

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Največkrat se omenjajo resni kolesarji. To so tisti, ki kolesarijo tudi januarja, ki kolo nikoli v letu ne obesijo na klin.

Resni kolesarji? Naslednji pripomoček oziroma kos opreme, priporočamo tudi »neresnim« kolesarjem. Kakopak? Vsakič, ko termometer kaže pod deset stopinj po Celzijusu, je priporčljivo nadeti si zimske kolesarske čevlje. Da, zimske! Tudi to obstaja, vendar se še ni prijelo na kolesarske noge. Najprej zato, ker si redko kateri kolesar lahko privošči dvojne kolesarske čevlje, potem zato, ker malokateri kolesar ve, da sploh obstajajo, in še zato, ker so včasih ti čevlji sloveli kot prerobustni, pretežki in okorni. Danes temu ni več tako. Proizvajalci kolesarskih čevljev, kar tekmujejo kdo bo naredil boljše in zato lahko danes rečemo, da so nepogrešljiv par kolesarske opreme.

ni podpisa
ni podpisa

Adijo, galoše in gamaše, adijo mraz!

Vemo, kako težko je vsakič vleči galoše čez čevlje, vemo tudi, kako so te galoše občutljive in tudi drage. Za dva dobra para galoš, si kolesar že lahko kupi zimske kolesarske čevlje. Poznamo pa tudi občutek, ko se galoše zmočijo, kako nastanejo mrzli oklep naših čevljev. Dobre zimske šprintarice morajo biti iz nepremočljivih materialov in hkrati morajo »dihati«, podplat mora biti enakovreden tistemu, ki ga imate na letnih čevljih, le vložek je vedno bolj udoben in topel. Najboljše se tudi na zgornjem delu, torej nad gležnjem tesno oprijemajo noge, da ne spustijo vode, če so slučajno mokre hlače. Torej, so dobre tudi za kolesarjenje v dežju.

Eurobike 2016: Shimano RW5 shoes (Pic: George Scott/Factory Media)
Eurobike 2016: Shimano RW5 shoes (Pic: George Scott/Factory Media)

Več iz te teme:

Komentarji: