Surovo meso in solata

Tudi kuharji jedo. Kje in kaj najraje Ana Roš, zaradi katere se dobrojedci z vsega sveta zgrinjajo v Hišo Franko?
Fotografija: Ana Roš Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Ana Roš Foto Uroš Hočevar

Za Ano Roš je obnova v Hiši Franko, kjer so se lotili glavne jedilnice in manjše jedilnice za skupino do deset gostov, sodelovala je na konferenci European Food Summit v Ljubljani prejšnji mesec, kjer je skupaj s chefom Luko Koširjem (Brunarica Grič) in chefom Riccardom Camaninijem (Ristorante Lido 84 ob Gardskem jezeru) pripravila večerjo z naslovom »6 hands«.

Te dni v kuhinji Hiše Franko pripravlja sirni meni, ki bo alternativa vegetarijanskemu meniju. V naslednjih mesecih bo potovala v Mehiko, kjer bo kuhala s chefom Jorgejem Vallejom (Quintonil, Cuidad de Mexico), potem še v Indijo in Rusijo.

Ana Roš pravi, da si takrat, ko je doma, vedno pripravi obed, ki temelji na zelenjavi, »zdaj, v pomladnem času, z veliko zelenimi in belimi šparglji in veliko skledo radiča, zmeraj pazim, da je zraven tudi katera od stročnic, da dobim dovolj energije za ves dan«.

Kadar gre ven, in to je velikokrat, nerada je preveč zahtevno, zapleteno, preveč sestavljeno hrano, a pozna rešitev: »Na bolj lahkih kosilih ali večerjah si največkrat privoščim surovo ribo, rada imam suši, ali surovo meso – vedno pa se zraven znajde solata.«

Komentarji: