Odpoklic piškotov Bambi plazma

Ugotovili so visoko vsebnost akrilamida v piškotih v 150 gramskem pakiranju, kar predstavlja nesprejemljivo tveganje za zdravje potrošnikov, še posebej otrok.
Fotografija: Poreklo plazma piškotov je Srbija, proizvajalec koncern Bambi, lot oziroma serija izdelka je L801370, rok uporabe pa 30. junij 2019. FOTO: splet
Odpri galerijo
Poreklo plazma piškotov je Srbija, proizvajalec koncern Bambi, lot oziroma serija izdelka je L801370, rok uporabe pa 30. junij 2019. FOTO: splet

Ljubljana - Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je ugotovila visoko vsebnost akrilamida v piškotih Bambi plazma v 150 gramskem pakiranju, kar predstavlja nesprejemljivo tveganje za zdravje potrošnikov, še posebej otrok. Fructal, ki je dobavitelj za Slovenijo, zato izvaja umik omenjenega živila iz prometa.

Poreklo plazma piškotov je Srbija, proizvajalec koncern Bambi, lot oziroma serija izdelka je L801370, rok uporabe pa 30. junij 2019.Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je visoko vsebnost akrilamida v piškotih ugotovila v okviru uradnega nadzora vzorčenja in analize živil na prisotnost akrilamida. Potrošnikom, ki so živilo kupili, zato svetujejo, naj ga ne uživajo, vrnejo pa ga lahko na mesto nakupa, piše na spletni strani uprave.

Komentarji: