Tisoči čakajo v kilometrskih kolonah na slovenskih mejah

Pred nami je prometno eden najbolj obremenjenih vikendov.
Fotografija: Kolone na avstrijskih cestah proti Sloveniji. FOTO: Asfinag
Odpri galerijo
Kolone na avstrijskih cestah proti Sloveniji. FOTO: Asfinag

Zaradi praznika Marijinega vnebovzetja je povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo. K zastojem na naših cestah naj bi po pričakovanjih prispeval tudi poziv Avstrije svojim državljanom na Hrvaškem, naj se čim prej vrnejo domov zaradi vse slabše hrvaške epidemiološke slike in vse več okužb turistov.Pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji se že od jutranjih ur vije dolga kolona, ki je trenutno dolga 10 kilometrov (bila je tudi že 16 kilometrov). V smeri proti Avstriji je kolona dolga tri kilometre. Predor zaradi varnosti občasno zapirajo.

Pred prehodom Šentilj iz smeri Avstrije proti Sloveniji in obratno sta koloni dolgi po približno dva kilometra. Na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški trikilometrska kolona.

Kolona na mejnem prehodu Dragonja proti Sloveniji. FOTO: Hak
Kolona na mejnem prehodu Dragonja proti Sloveniji. FOTO: Hak
Zastoji so še pred predorom Ljubelj proti Sloveniji, na koncu izolske obvoznice proti Portorožu ter na cesti Šmarje - Dragonja.

Za vstop v Sloveniji se najdlje, več kot dve uri, čaka na Jelšanah, Dragonjii in na Sečobljah, na Gruškovju pa med uro in dvema. Za vstop na Hrvaško se najdlje čaka na Dragonji in sicer dve uri. Okoli uro in pol se čaka na Gruškovju, na Jelšanah pa tri četrt ure, poroča prometnoinformacijski center.

Komentarji: