Vranješ: Imamo ekipo za novo kolajno

Priprave rokometašev za SP v Egiptu bodo tokrat v Laškem.
Fotografija: Ljubomir Vranješ je januarja letos popeljal Slovence do polfinala EP na Švedskem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ je januarja letos popeljal Slovence do polfinala EP na Švedskem. FOTO: Reuters

»Kot trenerju mi godi, ker sem imel sladke skrbi pri izbiri rokometašev, na katere bom lahko računal na svetovnem prvenstvu. Imamo mešanico igralcev, ki lahko posežejo tudi po kolajni, čeprav je ne morem obljubiti,« je bil ob predstavitvi seznama igralcev več kot optimističen selektor Ljubomir Vranješ, ki želi januarja v Egiptu še izboljšati četrto mesto z eura na Švedskem.

Če je njegov seznam za jesensko akcijo, ki se je končala brez tekme v kvalifikacijah za EP 2022, prinesel nekaj večjih presenečenj, pa je bil tokratni njegova nadgradnja. Spet sta na njem povratnika Dragan Gajić in Staš Skube, pomembna novost pa je Matej Gaber, ki bo ob Borutu Mačkovšku in Blažu Blagotinšku še okrepil osrednji obrambni blok, v katerem bo namesto Igorja Žabića portugalski legionar Matic Suholežnik. »Opažam, da je v Dunkerquu in Benfici napredoval, in zasluži si vabilo,« je pojasnil Vranješ, ki je med krožnimi napadalci uvrstil Žabića, Kristjana Horžena in Domna Sikoška Pelka na širši seznam 35 igralcev. Na njem je najbolj presenetljivo ime Gorazd Škof, 43-letni vratar, ki še vedno uspešno igra v nemški bundesligi za Ludwigshafen. »Gre za vratarja, ki ima dovolj izkušenj, da lahko v vsakem trenutku stopi med vratnici, če bi bilo treba, dobro ga je imeti na seznamu za vsak primer. Čudni so časi in nikdar ne veš, kaj čaka za vogalom,« je v jeziku svojih staršev iz Srbije po zoomu povedal Šved, ki je oktobra dopolnil 47 let.

Na pot s Hrvati

Na priprave, ki se bodo začele 28. decembra in ne bodo v tradicionalni bazi v Zrečah, temveč v mehurčku v Laškem (hotel Thermana in dvorana Tri lilije), je povabil 21 igralcev, v Egipt, kjer se bo SP začelo 13. januarja, naj bi jih vzel 18 ali 19. Še prej bo Slovenija odigrala kvalifikacijski tekmi za EP 2022 proti Nizozemski, kar bo dobra priprava za mundial in zadnje sito pred čarterskim poletom v Kairo (na letalu bodo Slovenci s hrvaškimi kolegi).

Vranješa in fante v letu 2021 čaka zares obilo izzivov, po SP bodo marca v Berlinu kvalifikacije za OI v Tokiu, na katerih bi bila Slovenija spet med kandidati za najvišja mesta. Peter Zalokar

Komentarji: