Bo Fifa kaznovala nemške provokacije? (VIDEO)

Mednarodna nogometna zveza je zaradi neprimernega in nešportnega obnašanja sprožila preiskavo proti članom nemškega strokovnega štaba.
Fotografija: Po zmagovitem golu Tonija Kroosa so si v nemškem taboru dali duška. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Po zmagovitem golu Tonija Kroosa so si v nemškem taboru dali duška. FOTO: AFP

Moskva - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je vzela pod drobnogled nemško proslavljanje zmage nad Švedi z 2:1 v izdihljajih tekme v Sočiju. Fifa je odprla disciplinski postopek proti dvema članoma strokovnega štaba zaradi dogodkov po koncu tekme. Gre za vodjo medijskih operacij Ulricha Vogta ter vodjo urada pri nemški zvezi Georga Behlaua.

Vodstvo branilcev svetovnih prvakov iz Brazilije 2014 se je opravičilo Švedom zaradi preveč čustvenega veselja in neprimernega ter nešportnega obnašanja svojih nogometašev in članov strokovnega štaba po zmagovitem golu Tonija Kroosa.

Na posnetku razburljivega dvoboja v olimpijskem Sočiju se jasno vidi, da je eden od članov nemške izbrane vrste odšel do klopi švedske reprezentance in z visoko dvignjenim prstom slavil zadetek, ki ga je Kroos dosegel v peti minuti sodnikovega podaljška. To je pošteno razhudilo Skandinavce in le malo je manjkalo, da se majhno prerivanje in verbalno žaljenje ne bi razvilo v splošni pretep.Po dveh odigranih tekmah v skupini F je Mehika zbrala šest točk, Nemčija in Švedska jih imata po tri, Južna Koreja pa je brez točk.

Komentarji: