Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Neymar popeljal Brazilce med najboljših osem

Mehičani so se dobro upirali in bili zelo nevarni, a so Brazilci vseeno slavili z 2:0 in se zasluženo uvrstili v četrtfinale.
Veselje Neymarja s soigralci po vodilnem zadetku. FOTO: Reuters
Veselje Neymarja s soigralci po vodilnem zadetku. FOTO: Reuters
2. 7. 2018 | 15:45
2. 7. 2018 | 17:52
5:02
Nogometaši Brazilije so proti Mehiki pokazali nekaj izjemnih prebliskov in na koncu dokaj prepričljivo slavili z 2:0, junak zmage je bil Neymar z golom in asistenco. Mehičani tako nadaljujejo urok osmine finala, med najboljših osem se niso prebili že vse od svetovnega prvenstva v ZDA 1994.

Brazilci so tekmo začeli neodločno, Mehičani pa so preko hitrih Hirvinga Lozana in Carlosa Vele z lahkoto prebijali obrambo selecaa, ki je nekajkrat "visela". Po dobrih 20 minutah igre so Brazilci vendarle prestavili v prestavo višje in začeli ogrožati vratarja Mehike Ochoo, a se v prvem polčasu mreža ni zatresla.

Kmalu po odmoru je po lepi podaji Williana Brazilijo v vodstvo popeljal Neymar, ki je zadel iz neposredne bližine. Mehičani so nato vse sile usmerili v napad, se borili do zadnjih minut, nato pa je zmago Brazilije potrdil Roberto Firmino, ki je zadel po protinapadu. Brazilija se je tako uvrstila v četrtfinale, Mehika pa potuje domov, a je El Tri pustil zelo dober vtis na tem prvenstvu. 

Brazilci bodo nasprotnika dobili zvečer, ko se bosta ob 20. uri pomerila Belgija in Japonska. 



POTEK TEKME

Ekipi sta tekmo začeli napadalno, prva priložnost je pripadla Mehičanom, a je strel Javierja Hernandeza še pred golom odbil branilec Miranda. Na drugi strani je s strelom z razdalje zagrozil Willian, Ochoa je imel nekaj težav, a je žogo na koncu vendarle odbil stran od vrat Mehike. Na začetku tekme so Mehičani zelo nevarni, po krilih grozita Carlos Vela in Hernandez, ki se je še dvakrat znašel v polpriložnosti, enkrat mu je zadetek preprečil prepovedan položaj, drugič pa brazilska obramba. 

V 22. minuti so Mehičani po levem krilu izvedli še eno lepo akcijo, žoga zelo hitro potuje po igrišču in v priložnosti se je na robu kazenskega prostora znašel Herrera, a je preveč odlašal s strelom in na koncu so Brazilci z zadnjimi močmi žogo odbili, ostaja 0:0. Tri minute kasneje so do lepe priložnosti prišli tudi Brazilci, Neymar je preigraval na levi strani kazenskega prostora, nato pa mu je Ochoa strel ubranil, čeprav bi bilo morda bolje, če bi s podajo zaposlil odkritega Paulinha. 

Brazilija je v drugi polovici prvega polčasa iz minute v minuto bolj nevarna, Neymar se je razigral in v 39. minuti nevarno sprožil s prostega strela, a je žoga zletela slab meter prek mehiških vrat. Mehiška obramba je na veliki preizkušnji, a jih vsaj zaenkrat rešuje Ochoa. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, a so tako Brazilci kot Mehičani prikazali zanimivo nogometno predstavo, pri selecau blesti Neymar, pri Mehiki pa Hirving Lozano. 

Mehičani igrajo dobro, a so vse bolj nestrpni, saj ne nadejo poti do gola. FOTO: AP
Mehičani igrajo dobro, a so vse bolj nestrpni, saj ne nadejo poti do gola. FOTO: AP


Brazilci so povedli na začetku drugega polčasa po lepi akciji Williana, ki je prodrl po levi strani v kazenski prostor in poslal nizko žogo proti Neymarju, ki jo je pospravil v nebranjeno mehiško mrežo. Zdaj se bo ob protinapadih Brazilcem odpiralo še več prostora ob že tako ne najbolj prepričljivi mehiški obrambi. V 59. minuti je po natančni podaji Fagnerja streljal Paulinho, a je bil premalo natančen in Ochoa je strel uspel odbiti. Brazilci prevladujejo v drugem polčasu tudi po vodilnem zadetku. 

Priložnosti se v zadnjih minutah vrstijo na obeh straneh, odličen strel Williana je Ochoa uspel odbiti, na drugi strani sta zelo dejavna Vela in Lozano, ki je imel lepo priložnost za zadetek, a je meril mimo vrat in ostalo je pri vodstvu Brazilije. Vmes je za nov teatralni vložek poskrbel Neymar, Miguel Layun mu je res rahlo stopil na nogo, a se je nato Brazilec zvijal, kot da ga je nekdo ustrelil in vnovič razburil javnost, ki že tako ni navdušena nad njegovimi vložki. 

Mehičani poizkušajo iz vseh mogočih položajev, Brazilci se le še branijo, a Alisson zaenkrat še ni klonil, čeprav je bil nekajkrat na resni preizkušnji. Preboj Brazilcev v četrtfinale je potrdil v 89. Roberto Firmino, ki je dokončal lep protinapad Brazilcev in izkoristil dobro podajo Neymarja, ki se je spet izkazal za ključnega moža selecaa. 

Brazilija : Mehika 2:0 (0:0)
Neymar 51, Firmino 89.

Brazilija: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis; Casemiro, Paulinho; Willian, Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus. 
Mehika: Ochoa; Layun, Ayala, Salcedo, Gallardo; Herrera, J. Dos Santos, Guardado; Vela, Hernandez, Lozano. 

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine