SP v nogometu: tudi Švedom na poti do zmage pomagal VAR

Južnokorejski odpor je bil strt v 65. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno unovčil kapetan Andreas Granqvist.
Fotografija: Odgovornost je prevzel kapetan Andreas Granqvist. Foto Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Odgovornost je prevzel kapetan Andreas Granqvist. Foto Lucy Nicholson/Reuters

Nižnij Novgorod – Pomoč videoasistenta (VAR), ki je novost na velikih nogometnih tekmovanjih, je na letošnjem 21. svetovnem prvenstvu v Rusiji vodila do francoske enajstmetrovke in posledično zmage nad Avstralijo, danes se je podobno zgodilo tudi v dvoboju uvodnega kola skupine G med Švedsko in Južno Korejo. Edini gol za zmago Skandinavcev z 1:0 je v 65. minutii prispeval 33-letni branilec in kapetan Andreas Granqvist, ki je izkoristil najstrožjo kazen, ki je glavni sodnik Joel Aguilar iz Salvadorja sprva ni piskal, nato pa se je po ogledu videoposnetka premislil. V sporni akciji je Min-vu Kim v kazenskem prostoru zrušil Viktorja Claessona.


Švedska premoč predvsem v prvem polčasu


Premoč Švedov je bila še posebej izrazita v prvem polčasu, ko so zrele priložnosti za zadetek eden za drugim zapravili Granqvist, Claesson in dvakrat Marcus Berg. V drugem polčasu sta zobe pokazala še Emil Forsberg in Ola Toivonen, pri Korejcih pa je prvi nekoliko nevarneje poskusil Dža-čol Ku v 52. minuti. V dolgem sodnikovem dodatku je imel priložnost za izenačenje še Hi-čan Hvang, ki je imel pred seboj domala prazen gol, vendar pa je lepo podano žogo z glavo preusmeril mimo leve vratnice. Poraženci niso v celotnem obračunu niti enkrat samkrat ustrelili v okvir tekmečevih vrat, ravno tako se niso nikdar ujeli v prepovedanem položaju.


ŠVEDSKA : JUŽNA KOREJA 1:0 (0:0)


Štadion Nižnij Novgorod, gledalcev 42.300, sodnik Joel Aguilar (Salvador).

Strelec: 1:0 – Andreas Granqvist (65./11-m).

Švedska: Olsen, Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson (odd 81. Svensson), Ekdal (od 71. Hiljemark), Forsberg, Berg, Toivonen (od 77. Kiese Thelin).

Južna Koreja: Hjun-Vu Čo, Ju-ho Park (od 28. Min-vu Kim), Jung-gvon Kim, Hjun-Su Džang, Jong Li, Dža-čol Ku (od 73. Sung-vu Li), Sung-jueng Ki, Dže-sung Li, Hung-min Son, Šin-vuk Kim (od 66. Vu-jung Džung), Hi-čan Hvang.
 

Komentarji: