Pričeske nogometašev, ki so huda konkurenca Trumpovi (FOTO)

Glasujte za nogometaša z najslabšo pričesko v zgodovini svetovnih prvenstev.
Fotografija: Kaka in Ronaldo FOTO: Paulo Whitaker/Reuters
Odpri galerijo
Kaka in Ronaldo FOTO: Paulo Whitaker/Reuters

Svetovno prvenstvo - letošnje v Rusiji se začne čez slab teden – je eden najbolj gledanih dogodkov vsaka štiri leta, ko poteka. Nogometaši imajo priložnost, da pokažejo celotno razkošje svojega talenta in ekipni duh, hkrati pa lahko gledalce širom sveta nase opozorijo tudi s posebnim modnim dodatkom – svojimi pričeskami. Nekateri pa so pri tem precej ustrelili mimo in so huda konkurenca eni najbolj slavnih pričesk, ki so deležne številnega zasmehovanja – tisti, ki jo nosi predsednik ZDA Donald Trump. Poglejte, katere primere so izbrali pri britanskem The Mirror:

Graeme Souness –  Argentina 1978, Španija 1982

Škot je imel sloves neizprosnega nogometaša, zato si nihče ni upal na glas ponorčevati iz njegove bujne pričeske, ki so jo dopolnjevali košati brki.

Ronaldo – Japonska in Južna Koreja 2002
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Brazilski Ronaldo je brez dvoma eden najboljših nogometašev vseh časov, a za pričesko, ki si jo je omislil za finale SP 2002, ni nobenega opravičila.

Chris Waddle – Italija 1990
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Anglež, za katerega bi lahko rekli, da je imel veliko talenta, a malo stila. Waddle si seveda ni izmislil t. i. bundesliga pričeske, jo je pa izpopolnil in nosil še nekaj časa potem, ko je večini postalo povsem jasno, da ni niti malo privlačna.

Taribo West – Francija 1998
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Pobrita glava in kitke? Nigerijec se je odločil za takšen slog in ga začinil še z zeleno, barvo svoje države.

Carlos Valderrama – Italija 1990, ZDA 1994, Francija 1998
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Kolumbijec je po nogometnih igriščih tekal s pričesko, ki jo lahko opišemo kot blond afro, pri tem pa se poraja vprašanje, ali je bila namenjene ustrahovanju igralcev nasprotnih moštev?

Rodrigo Palacio – Brazilija 2014
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Argentinec s pričesko, opisano kot rep podgane, je nastopil v finalu pred štirimi leti. Slavili so Nemci, Palacio pa je bil poraženec tudi kar se tiče pričesk.

Rene Higuita – Italija 1990
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Še en Kolumbijec, ki je stavil na volumen in kodre. Ti mu niso pomagali, da ne bi naredil napake, zaradi katere je po golu Kameruna njegova reprezentanca izpadla. 

Jordan Lečkov – ZDA 1994
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Bolgar se več kot očitno ni sramoval svoje pleše. Medtem ko veliko moških, ko začne izgubljati lase, pleše »skrije« in si obrije celo glavo, pa je Lečkov ponosno razkazoval tistih nekaj las sredi pleše, ki so mu še ostali.

Gervinho – Južna Afrika 2010, Brazilija 2014
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Nogometaš Slonokoščene obale po drugi strani ni želel preveč razkazovati svoje pleše. Kitke, ki je imel spletene od vratu proti obrazu, je (ne preveč spretno in precej očitno) z elastiko pritrdil tako, da so skušale prikriti njegove vse višje čelo.

Rudi Völler – Mehika 1986, Italija 1990

Prvak ne le na igrišču, ampak tudi v nošenju t. i. bundesliga pričeske. Nemčeva pričeska je imela bonus - kodrčke.

Komentarji: