Vdrli na igrišče in zahtevali politične spremembe

Skupina Pussy Riot je prekinila finale in pred tem na socialnih omrežjih objavila svoje zahteve – »Dovolite politično konkurenco v Rusiji!«
Fotografija: Francoski mladenič Kylian Mbappe je ostal miren in z eno deklet tlesknil z rokami. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Francoski mladenič Kylian Mbappe je ostal miren in z eno deklet tlesknil z rokami. FOTO: AFP

Čeprav so bili na svetovnem prvenstvu številni varnostniki, je štirim članom anarhistične skupine Pussy Riot uspelo priti na igrišče in prekiniti finalno tekmo. Četverica je bila oblečena v policijske uniforme, zato je bilo sprva še toliko težje ugotoviti, kaj se sploh dogaja, toda kmalu zatem je bilo jasno, da je finale v 52. minuti prekinila zasedba Pussy Riot.Med vpadniki naj bi bili tudi Nadežda Tolokonikova in Olga Kuračjova, le malo pred tem pa so na twitterju objavili poziv, naj Rusija izpusti vse politične zapornike, naj preneha aretacije na političnih zborovanjih in naj ne podtika kaznivih dejanj svojim nasprotnikom. Tudi sicer skupina Pussy Riot nenehno kritizira lik in delo ruskega predsednika Vladimirja Putina.
 

Lovren jih je preganjal


Člani skupine so imeli v preteklosti že precej težav z rusko oblastjo, nekatere članice so bile celo v zaporu, verjetno bodo v nemilosti tudi tokrat. Že včeraj, ko se je začela preiskava, odvetnik ni smel obiskati aretiranih članov Pussy Riot.Zanimiv je bil odziv nogometašev. Tako je hrvaški branilec Dejan Lovren sam preganjal vpadnike, medtem ko je francoski mladenič Kylian Mbappe ostal miren in z eno od deklet tlesknil z rokami.Komentarji: