Veliko Mbappejevo srce

Francoski najstniški zvezdnik celoten znesek, ki ga prejme za igranje v majici z državnim grbom, daruje otrokom s težavami v razvoju.
Fotografija: Kylian Mbappe je prepričan, da za zastopanje svoje domovine ne potrebuje plačila. Foto Pilar Olivares/Reuters
Odpri galerijo
Kylian Mbappe je prepričan, da za zastopanje svoje domovine ne potrebuje plačila. Foto Pilar Olivares/Reuters

Moskva – Francoski najstniški zvezdnik Kylian Mbappe je z dvema goloma v razmaku petih minut odločilno pomagal izločiti Argentino in verjetno tudi virtuozu Lionelu Messiju dokončno sleči reprezentančni dres, po zmagi v osmini finala svetovnega prvenstva v Rusiji pa si je pridobil še mnoge dodatne simpatije, saj je v javnost pricurljala informacija, da 19-letni napadalec PSG ves znesek, ki ga prejme za igranje v majici z državnim grbom, daruje otrokom s težavami v razvoju, saj je prepričan, da za zastopanje svoje domovine ne potrebuje plačila. 


»Okužil« tudi starejše kolege


Mbappe za vsak reprezentančni nastop na tokratnem mundialu, z vsemi bonusi vred, dobi okrog 20.000 evrov, če pa bodo šli galski petelini do konca, ga čaka še dodatnih 300 tisočakov, ki pa jih mladenič, ki je s svojo srčnostjo »okužil« tudi nekaj starejših kolegov v izbrani vrsti, ravno tako namerava donirati otrokom. Podobne lepe geste niso tuje niti drugim ekipam, denimo Angležem in Nemcem na čelu z Mesutom Özilom, ki je osebno plačal operativne posege 23 otrokom v brazilskih bolnišnicah.
 

Komentarji: