Alexander Albon drugi Tajec v zgodovini F1 (VIDEO)

Sin nekdanjega britanskega dirkača Nigla Albona, lani tretji v prvenstvu formule 2, je zvestobo obljubil Toro Rossu.
Fotografija: Alexander Albon je nekdanji svetovni prvak v kartingu. FOTO: Andrew Boyers/Reuters
Odpri galerijo
Alexander Albon je nekdanji svetovni prvak v kartingu. FOTO: Andrew Boyers/Reuters

Ljubljana – Deveti konstruktor pravkar končane sezone svetovnega prvenstva v formuli ena, Toro Rosso, bo prihodnje leto tekmoval z novo dirkaško navezo. Namesto Francoza Pierra Gaslyja, ki bo pri Red Bullu nasledil Avstralca Daniela Ricciarda, in Novozelandca Brendona Hartleyja bosta moštvene barve branila ruski povratnik med elito Danil Kvjat in, kot so v Faenzi uradno potrdili včeraj, 22-letni tajski novinec Alexander Albon, sin nekdanjega britanskega dirkača Nigla Albona.


Štiri zmage v F2


V Londonu rojeni Tajec je sicer nekdanji svetovni prvak v kartingu, v minuli sezoni pa tretjeuvrščeni v prvenstvu formule 2, v katerem je vknjižil tudi štiri zmage. Zanimivo, tudi oba tekmeca, ki sta končala višje od njega, bosta nadaljevala v formuli ena – George Russell pri Williamsu in Lando Norris pri McLarnu. Leta 2012 je Albon postal član Red Bullove mladinske ekipe, letos pa se je najprej dogovoril za sodelovanje z Nissanom v prihodnji sezoni formule E, a pogodbo prekinil zaradi ponudbe, ki se je ne odbije.


Uresničene sanje


»Alexova letošnja sezona v formuli 2 je bila zelo uspešna. Prepričale so nas njegove vozniške sposobnosti, predvsem pri prehitevanjih, verjamemo, da je dozorel tudi za najvišjo raven. Veselimo se že nove sezone z dvema zelo obetavnima mladima voznikoma,« je poudaril moštveni šef Franz Tost, Albon pa je pristavil: »Že od malih nog sem obseden s formulo ena. Navdušen sem, da bom lahko del te zgodbe, uresničile so se mi sanje.« Pred njim je bil edini Tajec v formuli ena Birabongse Bhanudej med letoma 1950 in 1954.

Preberite še:

Komentarji: