Američani vse bližje zmagi nad Evropo

Združene države Amerike pred zadnjim dnem v dvoboju z Evropo za Ryderjev pokal v golfu vodijo z 11:5 in so blizu zmage.
Fotografija: Američan Dustin Johnson med tekmo. FOTO: Patrick Smith/AFP
Odpri galerijo
Američan Dustin Johnson med tekmo. FOTO: Patrick Smith/AFP

Združene države Amerike pred zadnjim dnem v dvoboju z Evropo za Ryderjev pokal v golfu vodijo z 11:5 in so blizu zmage. Američani morajo za zmago zadnji dan tekmovanja, ko bo na sporedu še dvanajst dvobojev posameznikov, osvojiti še 3,5 točke. Kot izzivalci za zmago namreč rabijo 14,5 točke, medtem ko bi branilcem naslova iz Evrope za končni uspeh zadostovalo 14 točk.

Potem ko so ZDA v soboto enako kot v petek v dvobojih 'foursome' (igralca iste ekipe izmenično udarjata žogico) osvojile tri od štirih točk, sta v dvobojih 'fourball', v katerih šteje najboljši rezultat od dveh igralcev iste ekipe na luknji, obe ekipi slavili dvakrat. Američana Dustin Johnson in Collin Morikawa sta bila boljša od Angleža Iana Poulterja in Roryja McIlroya s Severne Irske. ZDA sta točko zagotovila še Scottie Scheffler in Bryson DeChambeau, ki sta premagala Angleža Tommyja Fleetwooda in Norvežana Viktorja Hovlanda.


Evropi sta točki priigrala tudi Španca


Evropi pa sta točki v dvobojih 'fourball' priigrala Španca Jon Rahm in Sergio Garcia, ki sta bila boljša od Brooksa Koepke in Jordana Spietha, ter Irec Shane Lowry in Anglež Tyrrell Hatton. Irsko-angleška naveza je premagala Tonyja Finauja in Harrisa Englisha.

Španski golfist Sergio Garcia. FOTO: Warren Little/AFP
Španski golfist Sergio Garcia. FOTO: Warren Little/AFP


To je bila najboljša predstava Evrope v prvih dveh dneh, a evropski golfisti vseeno močno zaostajajo za ameriškimi. Šest točk prednosti je najvišja ameriška prednost po dveh dneh tekmovanja, potem ko so leta 1975 na poti do zmage vodili za devet - takrat sta na tekmovanju nastopali ekipi ZDA ter Velike Britanije in Irske.

Američani, ki imajo v svojih vrstah osem igralcev iz prve deseterice na svetu, so blizu četrtega naslova v tem stoletju. Zgodovina namreč uči, da ne Evropa ne ZDA zadnji dan tekmovanja nista uspeli nadoknaditi več kot štirih točk zaostanka.

Preberite še:

Komentarji: