Anja Štangar po hudi bolezni do prve zmage na mednarodnem turnirju

Judoistka Olimpije je na tekmovanju za evropski pokal v Rigi navdušila z zlato lovoriko v kategoriji do 52 kilogramov.
Fotografija: Anja Štangar (druga z leve) se je ovenčala z zlato lovoriko na turnirju v Rigi. FOTO: Roberts Voskans/Sportafoto.com/EJU
Odpri galerijo
Anja Štangar (druga z leve) se je ovenčala z zlato lovoriko na turnirju v Rigi. FOTO: Roberts Voskans/Sportafoto.com/EJU

Vrhunska ljubljanska judoistka Anja Štangar se je po prebolelem raku uspešno vrnila na blazine. Po več kot treh letih se je danes spet veselila zlate lovorike v mednarodni konkurenci, potem ko je slavila prepričljivo zmago na turnirju za evropski pokal v Rigi.

Na poti do prvega mesta v kategoriji do 52 kilogramov je Štangarjeva, ki je bila v uvodnem krogu prosta, pod vodstvom trenerke Olge Štirba po vrsti z iponi premagala Britanko Tatum Keen (10:0), v polfinalu Nizozemko Franko Van Der Salm (10:0) in v zaključnem dvoboju še Poljakinjo Marto Kuras (10:0). Za 27-letno judoistko Olimpije je to že sedma kolajna na tekmovanjih za evropski pokal, od tega tretja zlata, prva najžlahtnejša v tej konkurenci po letu 2017.

Anjin podvig je v latvijski metropoli dopolnil David Štarkel, ki si je po porazu z Ukrajincem Nazarjem Viskovom (0:10) ter zmagah nad Poljakom Igorjem Blaszczakom (10:0), Izraelcem Osherjem Soyonovom (10:0) in Ukrajincem Denisom Tupickijem (7:0) v kategoriji do 60 kilogramov izbojeval bronasto odličje.

Ana Škrabl je v kategoriji do 57 kilogramov zasedla sedmo mesto, Tobias Fürst Črtanec (do 73 kg) pa je pristal na devetem mestu.

Preberite še:

Komentarji: