Anka Pogačnik tik pod zmagovalnim odrom na turnirju za grand slam

Judoistka kranjskega Triglava si je na močnem tekmovanju v Abu Dabiju izbojevala peto mesto.
Fotografija: Anka Pogačnik je na turnirju v Abu Dabiju pristala tik pod zmagovalnim odrom. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Anka Pogačnik je na turnirju v Abu Dabiju pristala tik pod zmagovalnim odrom. FOTO: Črt Piksi/Delo

Ni veliko manjkalo, pa bi se v slovenskem judoističnem zastopstvu drugi dan turnirja za grand slam v Abu Dabiju (z nagradnim skladom 154.000 evrov) veselili kolajne. Anka Pogačnik se je namreč danes v kategoriji do 70 kilogramov prebila vse do dvoboja za tretje mesto, v katerem pa je morala priznati premoč Nizozemki Hilde Jager (0:10).

Po izenačeni polovici obračuna je judoistka kranjskega Triglava poskušala vreči tekmico, ki pa je odgovorila z uspešnim nasprotnim napadom. Sodniki so 25-letni borki iz Apeldoorna, kjer se je  – mimogrede – rodila tudi vrhunska avstrijska smučarska skakalka Marita Kramer, sprva priznali met za vazari, ki so ga malce pozneje spremenili v ipon. Jagerjeva je tako osvojila bronasto odličje, Pogačnikova pa je zasedla peto mesto. 

V dopoldanskem delu je 31-letna Kranjčanka, ki je bila po žrebu v uvodnem krogu prosta, izločila Kitajko Xiaoqian Sun (10:0), nakar je izgubila z Britanko Kelly Petersen Pollard (0:7). V repešažu je bila nato Pogačnikova boljša še od Avstrijke Michaele Polleres (10:0). Z zlato lovoriko se je okitila Madina Tajmazova, ki je v velikem finalu ugnala Švedinjo Ido Eriksson

Jutri bodo od naših judoistov na blazine stopili še Metka Lobnik (do 78 kg) ter težkokategornika Vito Dragič in Enej Marinič (oba nad 100 kg). Na tekmovanju v Abu Dabiju sicer moči meri 450 borcev in bork iz 77 držav.

Preberite še:

Komentarji: