Atletska liga bo, a vsaj na začetku ne mednarodna

Prvi od šestih mitingov bo v Slovenski Bistrici v soboto, 13. junija. Prenos na spletu. Nagradni sklad 31.500 evrov. DP v Celju konec julija.
Fotografija: Maja Mihalinec se je veselila poletne sezone, ki bo okrnjena. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Maja Mihalinec se je veselila poletne sezone, ki bo okrnjena. FOTO: Tadej Regent

Atletska zveza Slovenije (AZS) bo v sodelovanju z organizatorji največjih mitingov v državi letos spet organizirala mednarodno atletsko ligo Telekom Slovenije (MAL), ki pa zaradi epidemije novega koronavirusa in s tem omejitvami za tekmovanje vsaj v njenem začetku še ne bo mednarodna.

Skupni nagradni sklad bo 31.500 evrov, skupni stroški organizacije za AZS pa okrog 50.000 evrov, je pojasnil direktor AZS Nejc Jeraša. Lani je po daljšem premoru liga ponovno zaživela. Serija tovrstnih tekmovanj je pred tem prvič potekala med letoma 2007 in 2012.

Predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Roman Dobnikar je dodal, da bodo tekme prek interneta prenašali tudi v živo.

Predsednik atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar zagotavlja spletne prenose. FOTO: Voranc Vogel
Predsednik atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar zagotavlja spletne prenose. FOTO: Voranc Vogel

 

DP 25. in 26. julija v Celju


Tudi letos bo v povsem spremenjenem koledarju tekmovanj prva od šestih tekem lige potekala v Slovenski Bistrici, namesto običajnega termina ob koncu maja bodo tokrat Stepišnikov memorial v metu kladiva ter druge discipline v soboto, 13. junija.
V soboto in nedeljo, 4. in 5. julija, bo prva velika članska tekma; v Ljubljani bo potekal atletski pokal Slovenije (APS). Državno prvenstvo bo 25. in 26. julija v Celju.Nejc Pleško razmišlja predvsem o olimpijskih igrah. FOTO: Jure Eržen
Nejc Pleško razmišlja predvsem o olimpijskih igrah. FOTO: Jure Eržen


V torek, 23. junija, bodo v Mariboru pripravili miting z memorialno disciplino Iztoka Ciglariča v teku na 1500 m. V Ljubljani bo 15. memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana 16. julija. Tradicionalni miting v Novem mestu bo v sredo, 2. septembra.
Obe prvenstvi, DP in APS, bosta tudi šteli za MAL, poleg bistriškega mitinga pa še trije. V torek, 23. junija, bodo v Mariboru pripravili miting z memorialno disciplino Iztoka Ciglariča v teku na 1500 m. V Ljubljani bo 15. memorial Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana 16. julija. Tradicionalni miting v Novem mestu bo v sredo, 2. septembra.Vladimir Kevo je vesel, ker je atletska sezona končno štartala. FOTO: Jože Suhadolnik
Vladimir Kevo je vesel, ker je atletska sezona končno štartala. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Nagrade za najboljše


AZS bo ob koncu tekmovanj po najboljših pet v moški in ženski konkurenci nagradila z 2000, 1500, 1000, 750 in 500 evri bruto, vsak, ki se bo potegoval za nagrado, pa bo moral nastopiti vsaj na štirih mitingih. Za te končne nagrade so bodo lahko potegovali le slovenski atleti in atletinje, tudi če bi bila pozneje v sezoni liga lahko tudi mednarodna.

Pri končni razvrstitvi se bo upošteval seštevek točk štirih najboljših rezultatov v katerikoli disciplini iz štirih različnih mitingov. Prvo mesto bo prineslo štiri točke, drugo dve, tretje pa eno točko. Upoštevali bodo le tiste rezultate, ki presegajo 950 točk po mednarodnih tablicah. Dodatne točke bodo prinesli članski državni rekordi (4) ter po mednarodnih tablicah med 950 in 999 točkami eno dodatno točko, med 1000 in 1049 dve, med 1050 in 1099 tri, med 1100 in 1149 štiri, 1150 in 1199 pet, med 1200 in 1249 pa šest dodatnih točk.

Preberite še:

Komentarji: