Baković navdušil tudi v Vidmu

Ljubljanski profesionalni boksar Andrej Baković s tehničnim nokavtom premagal tudi Sinišo Gambelića iz BiH.
Fotografija: Andrej Baković (desno) je v Vidmu slavil že sedmo zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Andrej Baković (desno) je v Vidmu slavil že sedmo zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tadej Regent

Videm – Slovenski boksar Andrej Baković je slavil še sedmo zaporedno profesionalno zmago, šesto predčasno, potem ko je na prireditvi v Italiji s tehničnim nokavtom v tretji rundi obračuna v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg) premagal Sinišo Gambelića iz BiH (3 zmage, 2 s k. o., 4 porazi).

»Uvodna runda je bila bolj zadržana, med njo sem proučeval Gambelića in iskal pravo razdaljo. V prvih treh minutah se ni zgodilo nič resnega,« je opisal 29-letni Ljubljančan, ki je začel v drugi rundi stopnjevati ritem. »Tekmecu sem zadal več čistih udarcev, njegovo obrambo pa sem prebijal zlasti s prednjim desnim direktom,« je pojasnil varovanec trenerja Slobodana Anđelića pri ljubljanskem Boksarskem klubu Tivoli.

Obračun je končal v tretji rundi, v kateri je tri leta starejšemu nasprotniku iz BiH zamajal tla pod nogami z levim krošejem, s katerim je Gambelića močno zadel v brado. »Siniša se je sicer po prejetem udarcu pobral, vendar ni bil sposoben nadaljevati dvoboja, zaradi česar ga je sodnik prekinil,« je razkril večkratni slovenski prvak, ki že ima dogovorjeno naslednjo borbo 6. julija v Trstu. S kom se bo Baković, ki so ga gledalci v Vidmu nagradili z glasnim aplavzom, pomeril čez dober mesec dni, še ni znano.

Preberite še:

Komentarji: