Darko Đurić evropski prvak

Slovenski paraplavalec si je razdelil prvo mesto na 50 m prosto v kategoriji S4 s Čehom Arnoštom Petračkom.
Fotografija: Darko Đurić se veseli novega izjemnega uspeha. FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
Darko Đurić se veseli novega izjemnega uspeha. FOTO: Igor Modic

Dublin – Slovenski paraplavalec Darko Đurić se veseli novega odličnega dosežka. Na evropskem prvenstvu v Dublinu je zmagal v kategoriji S4 in se okitil z zlatim odličjem na 50 metrov prosto, prvo mesto si je razdelil s Čehom Arnoštom Petračkom. Oba sta ciljno črto prečkala s časom 40,40, bron pa je po zaslugi Davida Smetanina (40,93) romal v Francijo.


Že tretje odličje z EP


Kot poroča STA, je bila današnja kolajna za 29-letnega Radovljičana prva na tokratnem prvenstvu, v domači vitrini pa ima večkratni udeleženec paraolimpijskih iger že tudi dve odličji s prejšnjega, predlanskega evropskega prvenstva na Portugalskem, na katerem je bil srebrn na 100 metrov prosto in bronast na 200 metrov prosto.


Še dva izziva


Nastope v Dublinu je Darko Đurić sicer začel z včerajšnjim petim mestom na 100 metrov prosto, po današnjem podvigu pa ga čakata najprej dva prosta dneva in nato še dva tekmovalna izziva: v petek bo plaval na 200 metrov prosto, v nedeljo pa bo nastope zapečatil še na 50 metrov delfin.


Trening na Nizozemskem se je obrestoval


»Svoje sem oddelal, zadovoljen sem, počutim se odlično. Že včeraj sem bil v igri za odličja, lovila sem Francoza, a sem na zadnjih 30 metrih zmrznil. O vsem sem se pogovoril s trenerjem Gregorjem Nahtigalom, odločen sem bil, da danes odplavam svojo tekmo in se z drugimi ne obremenjujem. Izšlo se je. Še enkrat več se je trening na Nizozemskem izkazal za pravo odločitev. Moja naloga je, da na tej točki nadaljujem,« je strnil vtise Đurić.
 

Komentarji: