Ema Kozin še letos v ring z veliko ameriško zvezdnico?

Slovenska šampionka najboljša boksarka, Rudolf Pavlin pa trener leta 2020 za združenje WBF.
Fotografija: Uspešna ekipa: Ema Kozin s trenerjema Rudolfom Pavlinom (levo) in Redžom Ljutićem FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Uspešna ekipa: Ema Kozin s trenerjema Rudolfom Pavlinom (levo) in Redžom Ljutićem FOTO: Miha Šimnovec

Nagrade in nominacije za našo boksarsko šampionko Emo Kozin (20 zmag, 10 z nokavtom, 1 neodločen izid, brez poraza), ki se je sredi lanskega oktobra z zmago nad Urugvajko Chris Namus (25 zmag, 8 z nokavtom, 6 porazov) ovenčala s šampionskimi pasovi srednje kategorije po različicah WBC, WBF in WIBA, padajo kot snežinke, ki so včeraj znova pobelile Slovenijo. Vodstvo združenja WBF jo je namreč razglasilo za najboljšo boksarko minulega leta.

image_alt
Nekatera velika imena si zdaj ne bodo upala boksati z Emo


»Izjemno sem ponosna na svojo ekipo; priznanji sta namreč prejela tudi Rudolf Pavlin in Mirko Skoko, ki sta postala najboljši trener in promotor leta. Vesela sem, da so pri organizaciji WBF opazili naš trud,« je sporočila 22-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi, ki tako že drugo leto zapovrstjo dobila nagrado od zveze WBF. Lani so ji dali namreč priznanje za najboljšo borbo leta 2019, v tej kategoriji pa zdaj za predstavo, ki sta jo uprizorili z Namusovo, kandidira tudi pri prestižnem združenju WBC. Za nameček so jo pristojni pri tej organizaciji nominirali tudi za največje odkritje leta 2020.


Nad Emo bedi že enajst let


Nagrad in nominacij se je kajpak razveselil tudi Pavlin, trener leta po mnenju posebne komisije pri zvezi WBF. »To nagrado bi si zaslužil tudi Redžo Ljutić, ki ima ogromno zaslug za Emin napredek v zadnjem letu,« je poudaril 45-letni Korošec, ki nad Kozinovo bedi že enajst let. Ob tem je razkril, da so že stekli pogovori za Emin dvoboj s prav tako še neporaženo ameriško zvezdnico Claresso Shields (10 zmag, 2 z nokavtom), sicer dvakratno olimpijsko prvakinjo (London 2012 in Rio de Janeiro 2016).

image_alt
Bomba iz ZDA: Laila Ali bi se vrnila v ring za dvoboj z Emo Kozin


»Kakor mi je zagotovil menedžer Mirko Skoko, je za obračun s Shieldsovo v tem trenutku že kakšnih 50 odstotkov možnosti. Storili bomo vse, da bo do tega dvoboja res prišlo, preden nam bo Claressa dokončno pobegnila v mešane borilne športe, s katerimi se spogleduje že nekaj časa,« je še zaupal Pavlin.
 

Komentarji: