Neuville vodi po prvem dnevu v Belgiji, Rovanperä odstopil

Belgijski dirkač Thierry Neuville (Hyundai) vodi po prvem dnevu devete preizkušnje sezone svetovnega prvenstva v reliju v domačem Ypresu.
Fotografija: Belgijec Thierry Neuville in njegov sovoznik Martijn Wydaeghe med junijskim relijem po Keniji. FOTO: Tony Karumba/AFP
Odpri galerijo
Belgijec Thierry Neuville in njegov sovoznik Martijn Wydaeghe med junijskim relijem po Keniji. FOTO: Tony Karumba/AFP

Pred drugouvrščenim Estoncem Ottom Tänakom (Hyundai) ima dve sekundi in pol naskoka. Vodilni v skupnem seštevku, Finec Kalle Rovanperä (Toyota), je po spektakularnem prevračanju odstopil. Mladi Finec je po prvi današnji hitrostni preizkušnji vodil, v drugi pa storil napako pri vstopu v blag levi ovinek.

Dirkalnik je zapeljal v jarek, nato pa se je večkrat prevrnil. Ne dirkač ne njegov sovoznik Jonne Halttunen se nista poškodovala. Vseeno je moral Rovanperä od dirke odstopiti in bo moral za potrditev naslova svetovnega prvaka počakati vsaj še do naslednje.

Odstop Finca je po prvem dnevu najbolje izkoristil domačin Neuville in njegov moštveni kolega Tänak. Na tretjem mestu je trenutno Valižan Elfyn Evans (Toyota), ki ima 13 sekund zaostanka. Evans je bil v vodstvu vse do sedme, predzadnje današnje preizkušnje. Manj kot minuto zaostanka za vodilnim Belgijcem imata še Finec Esapekka Lappi (Toyota) na četrtem mestu z zaostankom 37 sekund in Irec Craig Breen (Ford), ki na petem mestu zaostaja za 56 sekund.

Dirkače do konca dirke v soboto čaka novih osem hitrostnih preizkušenj in v nedeljo še štiri.

Preberite še:

Komentarji: