Francoski as že tretjič zapored najhitrejši v Mehiki (VIDEO)

Na tretjem letošnem reliju za svetovno prvenstvo zanesljivo zmagoslavje Sebastiena Ogierja.
Fotografija: Francoski dirkač Sebastien Ogier je na reliju v Mehiki zmagal že tretjič zapored in skupno šestič. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Francoski dirkač Sebastien Ogier je na reliju v Mehiki zmagal že tretjič zapored in skupno šestič. FOTO: AFP

Ljubljana – Na reliju po Mehiki, tretji letošnji postaji za svetovno prvenstvo, se je zmage veselil Sebastien Ogier (toyota yaris). Francoski šampion je tako ponovil lanski podvig, skupno pa je bil na tej dirki najhitrejši že šestkrat.

Zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa so mehiški prireditelji odpovedali zadnje tri hitrostne preizkušnje, tako da so za končni vrstni red obveljali rezultati po 21. HP. Ogier si je do takrat pridirkal 27,8 sekunde naskoka pred drugouvrščenim Estoncem Ottom Tänakom (hyundai i20), na najnižjo stopnico zmagovalnega odra pa se je z zaostankom 37,9 sekunde povzpel Finec Teemu Suninen (ford fiesta).


Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Valižan Elfyn Evans (toyota yaris, + 1:13,4), peti je bil komaj 19-letni Finec Kalle Rovanperä (toyota yaris, + 2:20,5), šesti pa Šved Pontus Tidemand (škoda fabia, + 10:29,3).

Ogier je s prvo zmago v sezoni in skupno 48. za svetovno prvenstvo prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi. Potem ko so reli po Argentini odpovedali, naj bi se naslednjič za točke svetovnega prvenstva potegovali med 21. in 24. majem na Portugalskem.

Preberite še:

Komentarji: