Gajser bo še čakal na (pravi) štart

Dirka za VN Rusije znova preložena, odpovedana Kitajska. Nov začetek po novem 9. avgusta v Latviji. Jutri za točke DP pri Semiču.
Fotografija: Motokrosisti v razredu MXGP ne bodo sezone nadaljevali pred 9. avgustom. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Motokrosisti v razredu MXGP ne bodo sezone nadaljevali pred 9. avgustom. FOTO: Matej Družnik

Vodstvo motokrosistične dirkaške serije MXGP je sporočilo, da je s koledarja sezone 2020 zaradi pandemije novega koronavirusa odpadla tudi VN Kitajske. Vodstvo tekmovanja je ob tem še enkrat prestavilo VN Rusije, s katero bi se morala 2. avgusta nadaljevati sezona elitnega motokrosa.

VN Kitajske bo znova na koledarju dirk v letu 2021. Tako so sporočili iz vrst Infron Moto Racing, ki kot razlog za letošnjo odpoved navajajo nestabilen položaj v svetu zaradi covida-19. Organizatorji prvenstva MXGP so ob tem sporočili, da bo VN Rusije predvidoma potekala bodisi oktobra bodisi novembra.
 

Doslej le dve dirki


V sporočilu za javnost so pri MXGP zapisali, da se bodo v naslednjih dneh z vsemi potencialnimi prizorišči dirk dogovorili o nadaljnji usodi prvenstva, ki se je z dvema dirkama začelo marca, kasneje pa je bilo za nedoločen čas prekinjeno zaradi epidemije, ki je izbruhnila po svetu.

Bo Tim Gajser ogrel svojo hondo ta konec tedna pri Semiču? FOTO: Jože Suhadolnik
Bo Tim Gajser ogrel svojo hondo ta konec tedna pri Semiču? FOTO: Jože Suhadolnik


Dodali so, da bodo končni koledar nadaljevanja sezone objavili predvidoma do konca junija. Naslednja dirka po prilagojenem programu prvenstva, bi morala biti izpeljana 9. avgusta v Kegumsu v Latviji. V razredu MXGP sicer vodilni položaj v skupnem seštevku zaseda Nizozemec Jeffrey Herlings s 94 točkami, medtem ko je svetovni prvak Tim Gajser drugi s 85 točkami.

Preberite še:

Komentarji: