Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser odgnal razočaranje, cilj so stopničke

Motokrosistični as Cairoli se nadeja, da močni Herlings ne bo zdržal ritma do konca sezone.
Tima Gajserja danes čakajo v Franciji kvalifikacije, jutri pa dirka v MXGP. Nazadnje je bil na tem prizorišču drugi. FOTO: Honda HRC
Tima Gajserja danes čakajo v Franciji kvalifikacije, jutri pa dirka v MXGP. Nazadnje je bil na tem prizorišču drugi. FOTO: Honda HRC
9. 6. 2018 | 12:00
3:46
Ljubljana – Motokrosisti bodo po jutrišnji dirki v Franciji imeli za sabo polovico tekmovalne sezone v elitnem MXGP. Nazadnje so se na dirkališču v bližini kraja Saint Jean d’Angely, 150 km severno od Bordeauxa, merili pred dvema letoma v zmagovalni sezoni Tima Gajserja, ki ta čas v prvenstvu drži šesto mesto. Dirkal bo tudi Klemen Gerčar, vrača se po poškodbi zapestja.
 

Nova priložnost za Gajserja


Gajser je v letošnji sezoni dvakrat vknjižil stopničke, obetale so se mu tudi na prejšnji dirki v Angliji, a jih je zapravil tik pred koncem druge vožnje in nazadoval na končno peto mesto. »Prva vožnja je bila dobra, bil sem zadovoljen z rezultatom (3. mesto). Dobrih dvajset minut sem držal stik z Jeffreyjem Herlingsom in Tonyjem Cairolijem. V drugi sem največ energije izgubil pri napadu na Romaina Febvra, nisem ga mogel prehiteti. Bojeval sem se z motorjem, preveč sem pritiskal. Bil sem razočaran, a v Franciji bo nova priložnost,« je Gajser opisal razplet na Otoku.

Francosko dirkališče, na katerem je nazadnje vknjižil 2. mesto, mu ustreza, podlaga bo trda. »V Angliji sem bil hiter, a stopničke so se izmuznile. Nadejam se, da se tokrat vrnem med najboljšo trojico, saj čutim, da smo na pravi poti, uživam na motorju,« je razkril 21-letnik.
 

Stopničko pred vsemi


Na dolgo pot proti zahodu Francije se je v četrtek podal Klemen Gerčar, ki je izpustil dirko v Angliji zaradi bolečin v zapestju. Poškodoval si ga je že januarja, tedaj je bil ključen počitek, po enakem receptu je posegel tudi tokrat. Pred odhodom je dva dni treniral na motorju. »Vse je spet v redu,« je poudaril. Na prve letošnje točke v svetovnem prvenstvu še čaka. »Po dveh 21. mestih bi bil čas, da mi uspe. Delam na tem na vso moč, upam, da se bo končno vse sestavilo,« je razmišljal Gerčar.

Dirko iz Velike Britanije si je ogledal z domačega kavča. Podrobno je spremljal dogajanje v ospredju, Herlings in Cairoli sta poskrbela za atraktivne dvoboje. »Sta stopničko pred vsemi. Herlings je še nekoliko močnejši, v finišu bolj 'stisne' in več tvega. Menim, da se počasi že odloča boj za svetovnega prvaka,« je komentiral največja asa pred jutrišnjo dirko (ob 14.15 in 17.10).
 

Cairoli o Herlingsu: Nič posebnega


Devetkratni svetovni prvak Cairoli, najstarejši v karavani, je v življenjski formi. A zaveda se, da je ta čas Herlings za kanček boljši. »Sem zelo samozavesten, dobro se počutim na motorju, a hkrati mi je jasno, da ne morem biti vedno najboljši. Jeffrey je ta čas boljši, bolj je 'fit', bolj napada, jaz sem bolj previden. Izjemno hiter je, stanoviten, dirka na meji svojih zmogljivosti, menim, da hitrejši ne more biti. Upam, da ne bo zdržal ritma do konca sezone,« je Italijan povedal o vodilnem v prvenstvu.

Čeprav je pohvalil nizozemskega asa, pa je dodal, da v njegovih predstavah ne vidi prav nič posebnega. »Opazna je napadalna drža in moč, odlična telesna pripravljenost, ne vidim pa nobenih posebnosti, ko gre za tehnično plat,« je dejal Cairoli, ki se mu je v teh dneh uresničila dolgoletna želja. Red Bull mu je za lanski naslov svetovnega prvaka omogočil vožnjo dirkalnika formule ena.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine