Gajser v drugo pokazal moč, za začetek drugi

Slovenec je v prvi vožnji dvakrat padel in zapravil možnosti za zmago v Veliki Britaniji. Popravni izpit opravil z odliko.
Fotografija: Tim Gajser je bil najboljši na drugi vožnji. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser je bil najboljši na drugi vožnji. FOTO: Honda Racing

Slovenski motokrosistični zvezdnik Tim Gajser je bil razred zase na drugi vožnji velike nagrade Velike Britanije v elitnem razredu MXGP in je s suvereno zmago skočil z osmega mesta na drugo. Svetovni prvak je možnosti za zmago zapravil v prvi vožnji, ko je padel v prvem in zadnjem krogu in zasedel osmo mesto.

Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je v drugi vožnji kar za 23 sekund zaostal za Haložanom. Drugo mesto si je z Gajserjem delil italijanski veteran Antonio Cairoli.

Tim Gajser je imel v cilju 23 sekund prednosti pred Herlingsu. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je imel v cilju 23 sekund prednosti pred Herlingsu. FOTO: Honda Racing


Gajser, ki v sezoni 2020 brani naslov svetovnega prvaka iz lanske sezone, je v Matterley Basinu začel zelo dobro in v zahtevnih vremenskih razmerah dobil kvalifikacije, tako da je danes lahko kot prvi izbiral štartni položaj. Na prvi dirki je imel smolo, saj je že v tretjem zavoju vanj trčil Belgijec Jeffrey Van Horebeek.

Gajser je obtičal v gneči in nadaljeval šele na 30. mestu, nato se je moral prebijati naprej, uspelo se mu je pripeljati do sedmega mesta. A prav v zadnjem krogu je nato padel še enkrat, naredil je preval prek nasipa in se hitro pobral, a je izgubil še eno mesto in vožnjo končal kot osmi.
 

Nova honda odlična


Druga vožnja je bila povsem v znamenju Gajserja. Hitro se je prebil v vodstvo, nato pa le še povečeval naskoka pred tekmeci. Pred Herlingsom je imel na koncu že več kot 23 sekund naskoka, tretji je bil Cairoli. Skupno na dirki je slavil Herlings s 47 točkami pred Gajserjem in Cairolijem, ki sta jih zbrala po 38.

Na dirki v Veliki Britaniji je nastopil tudi Jan Pancar, ki tekmuje v razredu MX2. V prvi dirki nove sezone je ostal brez točk na 32. in 26. mestu, skupno je bil 29., zmagal je Belgijec Jago Geerts pred Francozom Tomom Viallejem in Dancem Mikkelom Haarupom.

Naslednja dirka bo 8. marca na Nizozemskem, kjer bo dvakratni prvak v MXGP Gajser želel pokvariti Herlingsovo veselico. Očitno je njegova nova honda zares močna in hitra, kar je dober obet za naprej. 

Tim Gajser je imel smolo na prvi vožnji. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je imel smolo na prvi vožnji. FOTO: Honda Racing

Preberite še:

Komentarji: