Krznar potrebuje napadalca, a strelca išče tudi Real

V novi epizodi podkasta VAR je osrednja tema epilog celjske šampionske zgodbe in evropski načrti v knežjem mestu, pa tudi liga prvakov in Xabi Alonso.

V slovenski nogometni javnosti odmeva drugi naslov državnega prvaka Celja, odmeval je tudi v novi epizodi podkasta VAR. »Damir Krznar potrebuje napadalca, a strelca potrebuje tudi Real. Za takšne igralce najboljši klubi odštejejo po 100 milijonov, sploh ne vem, kaj bi to pomenilo v naših razmerah. A manj kot 200, 300 tisoč evrov letne plače za takšnega igralca ne moreš odšteti, če iščeš uveljavljeno ime. Druga možnost pa je, da pripeljejo koga iz domačega prostora, Patrik Mijić se je spomladi izkazal, prednost je tudi, da je tako kot Krznar Hrvat, tudi trener Rogaške Oskar Drobne je nekdanji igralec Celja, ta navezava brez dvoma obstaja,« se je Gorazd Nejedly navezal na udarno izjavo celjskega stratega po osvojenem naslovu prvaka, da Celje potrebuje nekoga, ki bo priložnosti spreminjal v zadetke.

Nogometno dogajanje tokrat analizirata Nejc Grilc in Gorazd Nejedly. Foto Luka Maček
Nogometno dogajanje tokrat analizirata Nejc Grilc in Gorazd Nejedly. Foto Luka Maček

Nejedly verjame, da Celje lahko še naprej vleče šampionsko nit, ker gre za dobro zastavljeno zgodbo, ki temelji na slovenskih igralcih in je finančno zelo dobro podkrepljena. A najbrž ne bo šlo niti brez kakšnega odhoda ... »Igralca, kot je Žan Karničnik, ne moreš zadrževati v klubu, če lahko v tujini dobi zelo finančno ugodno ponudbo. Odškodnina najbrž ne bo visoka, ker je star 29 let, zanj pa bi lahko bila prelomna,« dodaja Nejedly.

V drugem delu lahko slišite tudi analizo pravljične zgodbe Xabija Alonsa, jubilejni 20. scudetto Interja je na tapeti, prav tako tudi liga prvakov, ki prinaša dva zelo izenačena dvoboja. »Veliko je simbolike v obeh obračunih, težko je napovedati favorita, mislim, da ga ni,« zaključuje Delov nogometni analitik.

Preberite še:

Komentarji: