Garnbretova spet slavi, Kruder skupni zmagovalec, Vezonik prvič na vrhu!

Janja Garnbret je prepričljivo dobila preizkušnjo v balvanskem plezanju na Bavarskem.  Jernej Kruder je že postal skupni zmagovalec.
Fotografija: Janja Garnbret je zmagala na balvanih. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret je zmagala na balvanih. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Gregor Vezonik je zmagovalec zadnje tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Vezonik je v Münchnu osvojil svojo krstno zmago v svetovnem pokalu. Jernej Kruder je tekmo končal na drugem mestu, v seštevku sezone pa je že pred finalom kot prvi Slovenec osvojil skupno zmago v svetovnem pokalu v balvanih.

Za slovenske športne plezalce se je finalna tekma na prizorišču v olimpijskem parku v bavarski prestolnici razpletla na najboljši možni način s trojnimi stopničkami.

Za veliko navdušenje je že v ženskem finalu poskrbela Janja Garnbret, ko je z najbolj prepričljivo predstavo večera premagala vso konkurenco za zmago v Münchnu. Četrta slovenska finalistka Katja Kadić je tekmo končala na petem mestu.
 

Štirje v prvi deseterici


V skupnem seštevku so kar štirje Slovenci letošnji svetovni pokal v balvanih končali v najboljši deseterici. Kruder na prvem in Vezonik na petem mestu v moški razvrstitvi sezone, na končni ženski lestvici v svetovnem pokalu v balvanih pa je Garnbretova skupno četrta, Kadićeva pa skupno peta. V pokalu narodov je Slovenija osvojila končno drugo mesto.

Sezone v športnem plezanju še ni konec. Do konca oktobra so na sporedu še tri tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, vrhunec sezone pa bo septembra svetovno prvenstvo v težavnosti, balvanih in hitrosti v Innsbrucku.

Komentarji: