Giuliani na reprezentančni seznam uvrstil 18 odbojkarjev

Novi selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je razkril, na koga bo računal v letošnji sezoni. 
Fotografija: Slovenski odbojkarji se bodo v Kranjski Gori dokazovali novemu selektorju. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji se bodo v Kranjski Gori dokazovali novemu selektorju. FOTO: Tadej Regent/Delo

Italijanski strokovnjak Alberto Giuliani je na seznam uvrstil 18 odbojkarjev, ki jih bo prvič zbral v sredo, 15. maja, v Kranjski Gori, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Giuliani, ki je na slovenski klopi nasledil Srba Slobodana Kovača, je na priprave povabil vseh 14 odbojkarjev, ki so nastopili na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji, podajalca Dejana Vinčića in Gregorja Ropreta, korektorja Mitjo Gasparinija in Tončka Šterna, srednje blokerje Alena Pajenka, Jana Kozamernika, Saša Štalekarja in Uroša Pavlovića, sprejemalce Tineta Urnauta, Klemna Čebulja, Alena Šketa in Jana Klobučarja ter prosta igralca Janija Kovačiča in Urbana Tomana.

Na seznamu pa so še sprejemalec Žiga Štern, srednji bloker Matic Videčnik in podajalec Uroš Planinšič, ki so v lanski sezoni, kot člani pomlajene reprezentance, nastopali v evropski ligi. Giuliani je v izbrano vrsto povabil tudi enega največjih slovenskih odbojkarskih talentov, 17-letnega Roka Možiča, ki je z reprezentanco prvič treniral že v lanski sezoni.

Prvi trening bodo slovenski odbojkarji v Kranjski Gori opravili v četrtek, 16. maja.

Komentarji: