Goričanke so vstale od mrtvih

Odbojkarske državne prvakinje bo odločila peta tekma finalne serije v petek v Novi Gorici.
Fotografija: Na krilih kapetanke Tine Lipicer Samec so Goričanke v drugem nizu izničile zaostanek štirih točk. FOTO: Tine Strosar
Odpri galerijo
Na krilih kapetanke Tine Lipicer Samec so Goričanke v drugem nizu izničile zaostanek štirih točk. FOTO: Tine Strosar

Maribor – Vse je bilo pripravljeno za to, da bodo odbojkarice Nove KBM Branik pokal za 16. prvoligaško lovoriko danes dvignile pred domačimi navijači v dvorani Lukna, a so jim veselico pokvarile igralke GEN-I Volleyja, ki so z gladko zmago 3:0 (11, 23, 18) skupni izid poravnale na 2:2 in bodo imele v odločilnem petem obračunu v petek ob 20. uri prednost domačega parketa.


Branikov odpor le v drugem nizu


Mariborčanke, ki so vodile že z 2:0 v zmagah, so bile najbližje uspehu v drugem nizu, v katerem so si tudi zagotovile udobne štiri točke naskoka (18:14), nato pa tekmicam dovolile, da so na začetni udarec kapetanke Tine Lipicer Samec vpisale sedem točk zapored, kar je tehtnico nagnilo na goriško stran. Branik je imel resda še napad za vodstvo s 24:22, a ga je vodilna napadalka lige Iza Mlakar zapravila.


Po četrto lovoriko


Primorke so se tako, čeravno brez poškodovane prve podajalke, hrvaške reprezentantke Klare Perić, vrnile v igro za četrto ligaško lovoriko v zgodovini, prvo po sezoni 2007/08. Odtlej so bile na tronu zgolj Kamničanke (trikrat) in Mariborčanke (sedemkrat), ki lovijo tretjo zaporedno trofejo, s 16. v zgodovini pa bi se po uspešnosti izenačile z ACH Volleyjem v moški konkurenci.

Preberite še:

Komentarji: