Janja Garnbret neulovljiva tudi v polfinalu

Korošica, ki brani naslov svetovne prvakinje na balvanih, je edina slovenska predstavnica v finalu.
Fotografija: Janja Garnbret danes brani naslov svetovne prvakinje na balvanih. Nepremagljiva je bila v kvalifikacijah in polfinalu. FOTO: Manca Ogrin
Odpri galerijo
Janja Garnbret danes brani naslov svetovne prvakinje na balvanih. Nepremagljiva je bila v kvalifikacijah in polfinalu. FOTO: Manca Ogrin

Janja Garnbret je prvi del balvanske tekme na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju na Japonskem opravila z odliko. Potem ko je bila v kvalifikacijah nepremagljiva kot edina z vsemi petimi rešenimi problemi v prvem poskusu, je blestela tudi v polfinalu, kjer ji ni bila kos nobena tekmica. Edini problem, ki ji ga ni uspelo rešiti, je bil pri drugem balvanu. V finale, ki bo na sporedu danes ob 9.45 (prenos na TV Slovenija), se je uvrstila s tremi vrhovi in štirimi doseženimi conami.

»Izmuznil se mi je vrh na drugem balvanu, a me to ni iztirilo, sem samo uživala in plezala naprej. Všeč mi je, da je bilo tako težko, da ni bilo treba splezati vsega, ampak si se moral res potruditi. Super sem in se veselim finala,« je po polfinalu povedala Garnbretova. Najbolj se ji je v polfinalu približala domačinka Akijo Noguči z osvojenim vrhom manj. Preostale finalistke so zmogle en vrh oziroma nobenega, vpisale pa so cone.

Garnbretova bo danes branila naslov svetovne prvakinje v disciplini, v kateri je letos v svetovnem pokalu kraljevala, nihče je ni premagal. Drugih slovenskih predstavnic in predstavnikov ne bo. Lučka Rakovec je z dvema osvojenima conama zasedla 12. mesto, Urška Repušič in Mia Krampl pa sta z eno cono balvansko tekmovanje sklenili na 15. in 17. mestu. Tudi Jernej Kruder je ostal brez zadnje stopnice v svoji paradni disciplini, bil je deseti v moški konkurenci (v izolacijski coni si je pred tekmo rahlo pretegnil mišico). Polfinale je dobil Čeh Adam Ondra z enakim rezultatskim izkupičkom kot Garnbretova (trije vrhovi, štiri cone).

Komentarji: