Jorgić najprej zmlel Kitajca, za finale Kitajski zid previsok

Najboljši slovenski igralec je v Laškem na turnirju svetovne serije izgubil v polfinalu.
Fotografija: Darko Jorgić je ohranil visoko raven svoje igre tudi v Laškem, odlično se je bodel tudi s predstavniki iz velesile Kitajske. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters
Odpri galerijo
Darko Jorgić je ohranil visoko raven svoje igre tudi v Laškem, odlično se je bodel tudi s predstavniki iz velesile Kitajske. FOTO: Luisa Gonzalez/Reuters

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je nastope na drugem turnirju svetovne serije v Laškem končal v polfinalu. Hrastničan, edini polfinalist, ki ni prihajal iz Kitajske, na koncu ni zdržal napadov predstavnikov največje namiznoteniške sile, zaustavil ga je 17. igralec sveta Wang Chuqin. Zmagal je s 4:1 (8, -10, 5, 4, 10). Jorgić, 23. igralec sveta in četrtfinalist olimpijskih iger, proti mlademu Kitajcu ni imel možnosti, a je lahko zadovoljen s tem, kar je v Laškem pokazal. Izpolnil je svoj cilj, bil edini Evropejec v polfinalu, v četrtfinalu pa tudi premagal kitajskega igralca Zhou Qihaoja.

Ugnal ga je drugič v karieri, v prvem medsebojnem dvoboju marca lani v Dohi je zmagal s 4:2. Tokrat sta igrala, Kitajec je na svetovni lestvici sicer kar sto mest za Jorgićem, na tri dobljene nize, slovenski as pa je bil blizu poraza. Zaostajal je z 1:2 v nizih, v četrtem tudi s 3:7, a se še pravočasno zbral, dobil šest točk zapovrstjo, si priboril psihološko prednost in jo tudi izrabil. V polfinalu pa novega zasuka ni zmogel. Po zaostanku 1:3 v nizih je sicer v četrtem izničil zaostanek 3:6, prišel do zaključne žoge, toda nato z nekaj smole izgubil tri zaporedne točke ter moral tekmecu čestitati.

»Ni kaj, danes je bil tekmec boljši in zasluži si čestitke. Je pač igralec, ki se lahko pomeri z vsakim svetovnim mojstrom, in tudi legendarni Ma Long pred njegovo igro ni varen. Nekako sem napovedal polfinale in lahko sem zadovoljen. Na prvih dvobojih sem se lovil z igro, a vseeno zmagoval, danes pa sem v polfinalu odigral malce bolje kot pretekle dvoboje, vendar ne dovolj dobro, da bi premagal Wanga. Ves čas je igral agresivno in hitro. Nisem našel rešitve na prve žogice in okoli servisa, kot da sem bil preveč pasiven. Toda na koncu sem z uvrstitvijo v polfinale lahko zadovoljen, še zlasti zato, ker je bilo to na domačih tleh. Že v ponedeljek potujem nazaj v Nemčijo, kjer se bom pripravljal na svetovno prvenstvo v ZDA,« je po polfinalnem porazu povedal Jorgić.

Preberite še:

Komentarji: