Kajakaši zaključili s petim, kanuistke z devetim mestom

Slovenski kajakaši so na ekipni tekmi na težki progi naredili le en dotik, a to ni bilo dovolj za stopničke.
Fotografija: Benjamin Savšek z Luko Božičem in Juretom Lenarčičem ni prišel do odličja. Foto: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Benjamin Savšek z Luko Božičem in Juretom Lenarčičem ni prišel do odličja. Foto: Matej Družnik/Delo

Slovenska kanuistična ekipa je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi osvojila peto mesto. Zmagali so Francozi pred Slovaki in Čehi. V konkurenci kajakašic so zmagale Nemke pred Avstrijkami in Čehinjami, Slovenke so bile z osmimi kazenskimi sekundami devete.

Za slovensko kanuistično ekipo so veslali Benjamin Savšek, Luka Božič in Jure Lenarčič, Savšek in Božič sta danes ostala tudi brez finalnega nastopa med posamezniki, Lenarčič je nastope zaključil v kvalifikacijah. V ekipni vožnji so na zelo selektivni in težki progi Troja naredili zgolj en dotik, kar pa je bilo ob zelo majhnih zaostankih še vedno premalo za preboj na zmagovalni oder.

V kajakaški vrsti je danes med posameznicami nastopila le Urša Kragelj in na 11. mestu ostala brez finala, nato pa v ekipni vožnji nastopila skupaj z Evo Terčelj in Ajdo Novak, branilke naslova z lanskega EP v Tacnu pa tokrat niso našle svojega ritma in so končale v spodnji polovici uvrščenih.

Slovenska slalomska ekipa se bo iz Prage tako vrnila z naslovom evropskega prvaka, ki ga je v soboto med kajakaši osvojil Peter Kauzer in ekipnim kajakaškim bronom, ki so ga priveslali Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen. Zdaj sledi za slalomiste 14-dnevni premor, nato pa jih čaka serija treh svetovnih pokalov v Liptovskem Mikulašu, Krakovu in Augsburgu.

Komentarji: