Kako dobro poznate slovenski in svetovni šport (65)?

Tokrat v kvizu preizkus znanja iz nogometa, tenisa in hokeja.
Fotografija: Ronaldo je leta 1997 kot prvi Brazilec osvojil zlato žogo. Foto Paulo Whitaker/Reuters
Odpri galerijo
Ronaldo je leta 1997 kot prvi Brazilec osvojil zlato žogo. Foto Paulo Whitaker/Reuters1. Nepozabni Ronaldo je leta 1997 kot prvi Brazilec osvojil zlato žogo, priznanje, ki ga od leta 1956 podeljujejo najboljšemu nogometašu na evropskih igriščih. Takrat se je za njim uvrstil Črnogorec Predrag Mijatović, na današnji dan leta 2002 pa je Ronaldo ponovil podvig in še drugič prejel ugledno lovoriko. Kdo je zasedel drugo mesto v glasovanju?
  • A) Oliver Kahn
  • B) Zinedine Zidane
  • C) Roberto Carlos

2. Pred 45 leti se je Arthur Ashe prvi temnopolti teniški igralec povzpel na prvo mesto svetovne lestvice. Pred tem je bil tudi prvi Afroameričan, ki je zmagal na treh različnih turnirjih za grand slam v posamični konkurenci. Brez lovorike je ostal le na enem turnirju velike četverice, na katerem se je prebil najdlje do četrtfinala. Kje je ostal praznih rok?

A) Na OP Francije
B) V Wimbledonu
C) Na OP Avstralije

3. 12. decembra 2010 je slovenska hokejska reprezentanca dobila novega selektorja. Za krmilo je prvič poprijel Matjaž Kopitar, ki je izbrano vrsto vodil do leta 2015, lani pa je začel drugi mandat, ki še vedno traja. Ob prevzemu funkcije pred desetimi leti je prekinil niz tujih selektorjev s kratkimi epizodami na slovenski klopi, kdo je vodil moštvo pred njim?

A) Mats Waltin
B) Ted Sator
C) John Harrington

Preberite še:

Komentarji: