Kdo je najbolj poskušal slediti noremu ritmu Primoža Peterke?

V tokratnem kvizu preizkus znanja iz smučarskih skokov, alpskega smučanja in košarke.
Fotografija: Primož Peterka je proslavil skupno zmago v svetovnem pokalu v letih 1997 in 1998. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Primož Peterka je proslavil skupno zmago v svetovnem pokalu v letih 1997 in 1998. FOTO: Reuters

1. Na današnji dan leta 1997 si je naš legendarni smučarski skakalec Primož Peterka še enkrat prislužil občudovanje mednarodne javnosti. Poldrugi mesec pred 18. rojstnim dnevom je bil prvi na tekmi svetovnega pokala v Engelbergu in dosegel že šesto zmago v sezoni, s katero je naredil dodaten korak k velikemu globusu. Kdo je bil drugi v sezoni 1996/97?

A) Kazujoši Funaki

B) Takanobu Okabe

C) Dieter Thoma

2. 11. januarja 1991 je Nataša Bokal dosegla največji uspeh v veleslalomih za svetovni pokal. Na 28. Zlati lisici, ki jo je zaradi slabih razmer na Pohorju gostila Kranjska Gora, je osvojila drugo mesto za neprekosljivo Švicarko Vreni Schneider, dan pozneje pa je dosegla še edino slalomsko zmago med elito. Katera Slovenka je bila tretja v slalomu?

A) Veronika Šarec

B) Mateja Svet

C) Katjuša Pušnik

3. Danes praznuje 56. rojstni dan Teoman Alibegović, do lani najboljši strelec slovenske košarkarske reprezentance v uradnih dvobojih; prehitel ga je šele Goran Dragić. Med drugim je bil najučinkovitejši strelec moštva na evropskih prvenstvih 1993 in 1995. Na eurobasketu pred 27 leti je dosegal v povprečju 20,2 točke, največ 33 na eni tekmi. Proti komu?

A) Rusiji

B) Turčiji

C) Hrvaški

Komentarji: