Ker je dobil »batine«, je začel gristi

Britanec Kasha Ali se je tekmeca lotil kot nekoč legendarni Mike Tysona.
Fotografija: David Price se ni mogel ubraniti ugriza »lačnega« Kashufa Alija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
David Price se ni mogel ubraniti ugriza »lačnega« Kashufa Alija. FOTO: Reuters

Legendarni Mike Tyson je na ringu dobil posnemalca v britanskemu boksarju Kashufi Aliju. Ta je bil v soboto zvečer diskvalificiran zaradi ugriza svojega nasprotnika Davida Pricea v dvoboju težkokategornikov v Liverpoolu. Do incidenta je prišlo v peti rundi, ko je 35-letni Price osem let mlajšemu, dotlej še neporaženemu boksarju iz Birminghama, zadal nekaj silovitih udarcev.

Tyson se je leta 1997 v enemu od najznamenitejšem dvoboju v zgodovini boksa, ki je navrgel približno 200 milijonov evro prihodkov, še enega s seznama najboljši boksarjev v zgodovini Evanderja Holyfielda lotil z ugrizom v uho.

Ali se je na serijo udarcev odzval nešportno in svojega bivšega sparing partnerja spravil na tla, nato ga je močno ugriznil in pustil vidne sledi ugriza na njegovem trebuhu.

Sodnik, ki je Alija že prej opomnil zaradi udarca v zadnji del Priceove glave, je Alija takoj diskvalificiral in zmago dodelil starejšemu boksarju, sicer domačinu iz Liverpoola. Očitno lačni boksar je moral boksarsko areno zapustiti na hitro, potem ko so jezni gledalci nanj zmetali nekaj kozarcev s pijačo.

Po razglasitvi zmage je Price, ki je zatrdil, da ga je nasprotnik v dvoboju ugriznil več kot le enkrat, povedal, da ga je Ali zaprosil za povratni dvoboj, a ga je zavrnil.

»Ne želim si ringa še enkrat deliti s takšno živaljo,« je svojo odločitev pojasnil Price.

Komentarji: