Koronavirus prekrižal račune Stevensu

Plavalec kranjskega Triglava bo zaradi bolezni izpustil bližnje svetovno prvenstvo v Abu Dabiju.
Fotografija: Peter John Stevens ne bo odpotoval v Abu Dabi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Peter John Stevens ne bo odpotoval v Abu Dabi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Na bližnjem svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih, ki ga bo med 16. in 21. decembrom gostil Abu Dabi, bo slovenska plavalna reprezentanca nastopila brez Petra Johna Stevensa. Član kranjskega Triglava se je pred dnevi okužil z novim koronavirusom, so potrdili v klubu.

Stevens, ki je leta 2016 v Windsorju osvojil zadnjo slovensko kolajno na tem tekmovanju, je zaradi bolezni izgubil preveč moči, da bi se lahko ustrezno pripravil za svetovno prvenstvo. »Na žalost je Peter zbolel. Ne gre za posebej hudo obliko, toda ima vse simptome, zato nima smisla, da bi poskusil nastopiti. Res škoda, saj je po evropskem prvenstvu v Kazanu lepo napredoval in bil na dobri poti, da izboljša svoje najboljše izide v sezoni,« je povedal trener Luka Berdajs.

Glede na to, kar je Stevens prikazal na treningih po novembrskem evropskem prvenstvu v Kazanu, sta s trenerjem v Abu Dabiju pričakovala zelo dobre dosežke. Slovenske barve bodo tako na svetovnem prvenstvu zastopale le Janja Šegel, Tjaša Vozel in Katja Fain, ki si je pred slabim mesecem na prvenstvu stare celine v kratkih bazenih priplavala bronasto odličje na 200 metrov prosto.

Komentarji: